lauantai 3. huhtikuuta 2021

Ragnar Jonasson: Pimeys

 


Tämä on Jonassonin esikoisteos islantilaisessa Hulda-sarjassa. Seuraavassa osassa mennään ajassa taaksepäin. Äänikirjan pituus on noin 6,5 tuntia ja sen lukee suosikkini Krista Putkonen-Örn.

Uusi rikossarja Islannista!

Islannin jylhä luonto ja ristiriitainen päähenkilö tekevät Ragnar Jónassonin Hulda-sarjasta jättiläismenestyksen.

”Yksi modernin rikoskirjallisuuden suurista traagisista sankarittarista.” The Sunday Times.

Hulda Hermannsdóttirin pitkä ura Reykjavikin poliisissa on päättymässä ennenaikaiseen eläkkeeseen, kun nuoremmat työntävät hänet tieltään. Huldalla on edessään viimeinen tapaus, kadonnut nuori nainen, jonka kohtalosta kukaan ei välitä. Mitä lähemmäs Hulda pääsee totuutta, sitä vaikeammaksi tutkinta käy, ikään kuin kollegatkin haluaisivat estää häntä tekemästä työtään. Hulda ei kuitenkaan ole kuten muut. Mikään ei voi estää häntä etsimästä ratkaisua viimeiseen juttuunsa, sillä kerran elämässään hän on tehnyt suuren virheen, jonka seurauksia hän maksaa kuolemaansa saakka.

Ragnar Jónassonin Hulda-sarja on jo aiemmin menestystä keränneen kirjailijan suuri kansainvälinen läpimurto. Sarja kulkee ajassa taaksepäin poliisi Hulda Hermannsdóttirin elämässä, toinen osa Saari tapahtuu Huldan ollessa viisissäkymmenissä ja Sumu vielä kymmenen vuotta aiemmin.

Ragnar Jónasson on islantilainen rikoskirjailija ja juristi. Hänen kirjojaan on käännetty 23 kielelle ja myyty oli miljoona kappaletta. Hän on kääntänyt Agatha Christietä islanniksi ja perustanut Reykjavík Noir -kirjallisuusfestivaalin. Hän asuu Reykjavíkissa vaimonsa ja tyttäriensä kanssa.

Minulla oli kovat odotukset tästä kirjasta, kun sitä on kehuttu niin paljon. Jotenkin en vain päässyt kirjan imuun ja minusta kirja oli tylsä. Sen verran vetoa oli juonessa, että sain kuunneltua kirjan loppuun. Loppu oli kyllä kieltämättä yllättävä. Koko kirjan teema eläkkeelle jäävästä rikostutkijasta ei jaksanut innostaa minua. Varmaan kuuntelen sarjan seuraavatkin osat. Annan tälle kirjalle 3- tähteä.

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.