maanantai 12. huhtikuuta 2021

Lee Child: Kovassa koulussa


Lee Child: Kovassa koulussa, 2016. Äänikirjan pituus on reilut 12,5 tuntia ja sen lukee Aku Laitinen. Koska tämä kirja sijoittuu varhaisempaan aikaan, luin tämän ennen varsinaista sarjan alkua. Näin pääsen tapahtumiin kiinni niiden tapahtumisjärjestyksessä.

On vuosi 1996. Jack Reacher, 35, on yhä armeijassa, ja kenraali Garberilla on hänelle erikoistehtävä. Hampurissa majaansa pitävään jihadistijoukkioon soluttautunut kaksoisagentti on saanut haaviinsa uhkaavan viestin: ”Amerikkalainen haluaa sata miljoonaa dollaria.” Mutta mistä hyvästä? Sen selvittämiseen Jack Reacher tarvitsee niin teräviä aivojaan kuin kovia nyrkkejäänkin…


Pian selviää, että tapahtumien keskipise on Hampurissa ja Racher matkustaa sinne luotto-kersanttinsa Neagleyn kanssa. Tämä pari on niin tehokas ja älykäs, että mitään ei jää huomaamatta. Apuna on onneksi myös Hampurin poliisi, jossa kuitenkin tapahtuu kummia. CIA ja FBI jäävät nuolemaan näppejään, kun sotilapoliisi ratkaisee tapauksen. Kirjassa on kiihkeää toimitaa loppuun saakka, kun tapahtumien käänteet jatkavat kääntymistään.

Joku näissä Racherista kertovissa kirjoissa vain miellyttää minua. Kaikki se tavallisuus ja oikean tavoittelu on minun mieleeni. Kahvia kuluu ja muutenkin Racherin elämä on hyvin yksinkertaista, myös näin armeijan aikaan. Harvinaista herkkua tosin on se, että hän majoittuu sviittiin. Tällä kertaan kun tapauksen toimeksiantajana on korkea taho ja raha ei ole ongelma. Myös naisrintamalla tapahtuu.

Suosittelen Jack Racherin ystäville! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.