lauantai 10. huhtikuuta 2021

Camilla Läckberg: Naiset vailla arvoa


Camilla Läckberg: Naiset vailla arvoa, 9.4.2021. Äänikirjan lukija Karolina Kudjoi ja sen pituus on vain reilut 5 tuntia.

Dekkarikuningattaren kaksiosainen trillerikranaatti palkitsee räjähtävyydellään. Ingrid luopui urastaan miehensä vuoksi vain saadakseen tietää että tämä pettää häntä. Birgitta yrittää peitellä väkivaltaisen suhteen jälkiä ihollaan. Viktoria jätti kotimaansa mennäkseen naimisiin miehen kanssa jonka tapasi netissä. Mutta puoliso osoittautuu hirviöksi. Kolme naista. Kolme tuhoisaa avioliittoa. Ainoa tie ulos? Kolme täydellistä murhaa. Camilla Läckberginitsenäinen, kahdesta pienoisromaanista koostuva psykologinen trilleri miesten ja naisten välisistä ristiriitaisista valtasuhteista. Naisten kostot ovat kauniita ja karmeita.

Kyseessä siis kaksi täysin erillistä lyhyttä kertomusta. Ensimmäinen tuossa edellä jo kuvataankin. Periaatteessa mielenkiintoista seurata, miten tapahtumat etenevät. Mitään erityistä jännitystä se ei tarjoa. Räjähdyksistä puhumattakaan. Siinä tarinassa olisi voinut olla ainesta pidempäänkin ja enemmän käänteitä sisältävään kirjaan.

Toinen osa kertoo neljästä nuoresta, ystävistä, joilla kaikilla on salaisuudet. Heillä on kaikilla ongelmia kotona. Juhliessaan uutta vuotta salaisuudet paljastuvat ja he päättävät toimia. Tämäkin kertomus jää aika ohueksi. Periaatteessa jatkollekin olisi voinut riittää aihetta.

Eli kaiken kaikkiaan melkoisen lattea lukukokemus. Ennakkoon odotukset olivat olemassa, mutta pettymyksehän tämä kirja tuotti. Muutenkin tämä Läckbergin uusi kirjasuuntaus ei ole parasta mahdollista. Toivottavasti hän palaa vielä Fjällbacka-sarjan pariin!! Annan tälle kirjalle 2,5 tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.