perjantai 11. maaliskuuta 2022

Åsa Larsson: Isien pahat teot

 

11.2.22 Kymmenen vuoden tauon jälkeen Rebecca Martinsson palaa, kuudennessa osassa. Äänikirjan pituus on liki 19 tuntia ja sen lukee Lotta Merenmies.

Pimeän pohjoisen jännärikuningatar Åsa Larsson on palannut!
Saari keskellä Tornionjokea ja saaressa rapistunut maatalo, jonka pakastimesta löytyy vuonna 1962 kadonneen miehen ruumis.
Oikeuslääkäri pyytää viimeisenä toiveenaan asianajaja Rebecka Martinssonia tutkimaan tapausta, sillä vainajan pojan täytyy saada tietää mitä isälle tapahtui. Työhönsä leipiintynyt Martinsson suostuu vastentahtoisesti. Mutta pian hän huomaa olevansa keskellä murhatutkimusta, jossa hänen on pakko kohdata myös oma itsensä: perheensä menneisyys ja painavat teot.
Larsson kuvaa kauan odotetussa kirjassaan mestarillisesti pohjoisen synkkää kirkkautta, sukupolvelta toiselle siirtyviä taakkoja.

Kirjassa seurataan myös Rebeccan yksityiselämää, joka taas on aika solmussa. Toisessa juonenkulussa seurataan nuorta nyrkkeilijälupausta ja etsitään syytä, mitä tapahtui hänen kadonneelle isälle. Minun makuuni liikaa tuota nyrkkeilyä, mutta muuten tosi hyvä kirja.

Suositelen tätä kirjaa kaikille jännittyksen ystäville. Annan kirjalle 4- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Oon tätä kirjaa kyllä oottanu, ku pidin niistä aiemmista Larssonin kirjoista niin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kyllä Larssonin juoni edelleen saa otteeseen.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.