keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Lone Theils: Paluu pimeään 2, Piinattu

 

Ylistävät arviot saanut tanskalainen Paluu pimeään -jännityssarja saa vihdoin jatkoa! Piinaavan tiivistunnelmaisessa dekkarissa sukelletaan syvälle tanskalaisen syrjäkylän mielenmaisemaan.

Etsivä Signe Braskilla on vaikeuksia uuden pomonsa kanssa. Yrittääkseen nöyryyttää Signeä pomo on lähettänyt tämän partiopoliisiksi Klitmøllerin merenrantakylään. Mutta ei kestä kauan ennen kuin uusi rikosmysteeri osuu Signen tielle. Papin nuori, kaunis vaimo on kadonnut jäljettömiin, ja käy ilmi, että pinnan alla kiehuu kiivas uskonnollinen sota pienessä kalastajien ja surffaajien yhteisössä.

Tutkintatyö paikallisen poliisin Dennisin kanssa on raskasta ja sitä vaikeuttaa entisestään se, että Signe kohtaa oman menneisyytensä tavalla, joka muuttaa hänen elämänsä ja itseymmärryksensä pysyvästi.

Paluu pimeään 2: Piinattu on taattua pohjoismaista laatua nordic noirin ystäville. 

Se on tanskalaisten rakastaman dekkaristin Lone Theilsin kahdeksas jännityskirja. Lone Theils on kahdesti ollut ehdolla tanskalaisten lempikirjailijaksi, ja hänen esikoiskirjansa Kohtalokas merimatka oli jättimenestys, joka on käännetty yli viidelletoista kielelle.

Ensimmäinen osa Kaivattu, oli mainio kirja! Annan tälle kirjalle 3+ tähteä.*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.