sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Signe Svensson: Yliote

 

Äänikirjan julkaisija on Storyside ja sen pituus on vajaat 5 tuntia.

Pelottavan ajankohtainen psykologinen trilleri pureutuu identiteettivarkauteen – eikä päästä otteestaan.

Alexa elää unelmaelämää: ylellinen asunto Vasastanissa, ura viestintäjohtajana ja läheinen suhde Julia-tyttären kanssa. Idylliä alkavat kuitenkin rikkoa omituiset laskut, joita Alexa saa käsilaukuista, puhelimista ja tietokoneista, joita hän ei ole tilannut. Virheiden korjaaminen vie koko ajan enemmän aikaa, ja pian hän on keskellä taloussotkua, josta ei pääse ulos.

Tyttären luokkatoverin isältä Tomilta Alexa alkaa saada apua, ja tunteetkin syttyvät. Kummalliset hyökkäykset kuitenkin vain jatkuvat ja pahenevat joka kerralla – osansa saavat myös Alexan työpaikka ja tytär. Alexan elämän salaisuudet tuodaan esille ja totuutta vääristellään. Joku pitää häntä otteessaan.

Samaan aikaan vakuutuskäsittelijä Kristiina alkaa nähdä tuttuja piirteitä korvausraporteissa. Voiko Alexan tapaus johtaa hänet rikollisen luo, jota hän on piirittänyt jo kauan? Toisella puolella kaupunkia istuu mies vaaleassa toimistossa tietokoneen ääressä ja suunnittelee loppuhuipennusta. Se tulee olemaan hänen viimeinen keikkansa ennen lähtöä.

Yliote on piinaava ja vavisuttavan realistinen jännityskertomus, joka tuo näkyväksi nettirikollisten törkeät manipulointikeinot.

Kirja on tuotettu yhteistyössä nettirikosten ehkäisyyn ja seurausten minimoimiseen erikoistuneen vakuutuspalveluyhtiön mySafetyn kanssa.

Mukava välipala ja sopivan jännittävä. Annan kirjalle 3,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.