tiistai 29. maaliskuuta 2022

B.A. Paris: Romahduspiste

 

Tämä on Parisin toinen jännäri, ensimmäinen oli nimeltään Suljettujen ovien takana.  Myös se oli tosi hyvä kirja. Seuraava hänen kirjoittama kirja ilmestyy kesäkuussa ja sen nimi on Herätä minut kuolleista. 

Sateen piiskaama metsätie, autossa yksinään istuva nainen, hetken epäröinti... Kohtalokkaan yön muisto ei jätä Cassia rauhaan. Cass ei pysähtynyt auttamaan tuntematonta naista, ja nyt tämä on kuollut. Mutta mitä hänen miehensäkin olisi sanonut, jos hän olisi lähtenyt seikkailemaan kotiin vaarallista oikotietä ja joutunut pulaan itsekin. Ja mitä hän olisi todellisuudessa voinut tehdä?
Myrsky-yöstä lähtien Cass on saanut äänettömiä puheluja ja hänellä on jatkuvasti tunne, että joku seuraa häntä. Syyllisyys nakertaa häntä jatkuvasti, ja hän on alkanut unohdella asioita... Minne hän jätti auton; ottiko hän lääkkeensä; mikä kodin hälytysjärjestelmän koodi on -- ja mitä jos keittiön pöydällä ollut veitsi todellakin oli veressä?


Klaustrofobisten psykologisten trillereiden mestarilla B. A. Parisilla on miltei 40 kansainvälistä kustantajaa. Hänen kirjansa ovat olleet niin New York Times kuin Sunday Times -bestsellereitä, ja hänen esikoisteostaan Suljettujen ovien takana on myyty jo yli miljoona kappaletta.

Kirja etenee järjestelmällisesti ajassa eteenpäin ja kertojana on vain Cass minäkrtojana. Loppua kohden silmukka kiristyy ja kirjan edetessä mietityttää, onko vika vain ja ainoastaan Cassissa itsessään, vai mitä oikein tapahtuu... Loppu on melko yllättävä...

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystävillä ja annan tälle 4+ tähteä.

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.