maanantai 28. syyskuuta 2020

Carin Gerhardsen: Piparkakkutalo


Gerhardsenin Piparkakkutalo on uuden dekkarisarjan aloitusosa. Kirjan on juuri julkaistu kaikissa muodoissaan ja äänikirjna lukee Anu Vilhunen. Sen pituus on noin 10 tuntia.

Tukholman ympäristöstä löytyy kuolleita ihmisiä. Heillä ei tunnu olevan mitään yhteistä, kun tajutaankin, että kaikki ovat olleet 44 vuotiaita. Asioiden edetessä paljastuu, että he ovatkin olleet samassa päiväkodissa lapsena. Uusi tuttavuus Conny Sjöberg alkaa tutkia tapausta. Hän vaikuttaa sympaattiselta poliisilta, jolla on perhe-elämä kunnossaa.
 

Conny Sjöbergin on löydettävä sarjamurhaaja, jonka motiivit ovat hyvin henkilökohtaiset – ja joka ei anna minkään tai kenenkään pysäyttää itseään.

Piparkakkutalo on nopeatempoinen ja monitasoinen dekkari, jossa kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Samalla se on romaani vakavasta asiasta, kiusaamisesta. Järjestelmällinen kiusaaminen jättää uhriin lähtemättömät jäljet.

Piparkakkutalo aloittaa Carin Gerhardsenin suositun Hammarby-sarjan, jossa seurataan rikoskomisario Conny Sjöbergin ja hänen henkirikosryhmänsä työtä.

Hammarby-sarjan julkaisuoikeudet on myyty 25 maahan, ja kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 3 miljoonaa kappaletta.

Viihdyin aivan kohtuudella tämän kirjan parissa. Äänikirjaa kuunnellessa oli vain iso ongelma, kun ei aina tiennyt milloin kerronnan kohde vaihtui ja kuka oli äänessä. Tähän olisivat tuoneet avun selkeämpi lukunumerointi. Toivottavasti jatkossa kirjailijat huomioisivat tämänkin aspektin äänikirjoja varten.

Joku kirjan juonessa ja koulukiusaamisessa jäi kuitenkin tökkimään ja siksi annakin tälle kirjalle "vain" 3+ tähteä. Suosittelen kyllä jännityksen ystäville!

2 kommenttia:

  1. Paperiversiossa oli sama ongelma kertojan vaihtumisen kanssa. Yhtäkkiä näkökulma muuttui, mutta sitä ei ilmaistu mitenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllä minusta tuollaiseen voisi olla joku ratkaisu. Olisi helpompi seurata!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.