sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Tess Gerritsen: Henkeen ja vereen

 


Tess Gerritsen: Henkeen ja vereen,  2000. Äänikirjana Celiassa. Olen lukenut Gerritsenin tuotannon aikaisemmin ja nyt kuuntelen sitä äänikirjana ja olen edennyt tähän toiseen kirjaan. Lääketieteellisistä jännäreistähän näissä on kyse, Cookimaiseen tyyliin.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat pieneen pohjois-Mainelaiseen kylään. Leskeksi jäänyt naislääkäri on muuttanut 8 kk aikaisemmin teini-ikäisen poikansa kanssa kaupunkiin. Pojalla oli ongelmia isossa kaupungissa ja nyt olisi toive rauhallisesta maalaiselämästä.

Toisin kuitenkin käy. Kaupungin nuoret alkavat käyttäytyä arvaamattomasti ja tästä johtuu monia traagisia tekoja. Lääkäri Cleo ei hevin hyväksi tekojen syitä, vaan alkaa tutkia asioita tarkemmin. Avukseen hän saa poliisipäälikön. Ikävyydet tuntuvat toistuvan ja liittyvät jotenkin koviin sateisiin...

Kirjaa on ihna mielenkiintoista seurata ja tunnelma on sopivan jännittävä. Oman tunnelmansa luo pohjoinen ja syrjäinen sijainti. Myöskin romantiikkaa on vähän tämän kirjan lomassa. Aivan viihdyttävää luettavaa!

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville ja annan tälle kirjalla 4- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.