torstai 4. helmikuuta 2021

Anna Jansson: Katoavat jäljet

 


Anna Jansson: Katoavat jäljet, 2/2021. Äänikirjan pituus vajaa 13 tuntia ja sen lukee Ville Tiihonen. 

Suosikkidekkaristin uusi menestyssarja alkaa. Anna Jansson on Ruotsin rakastetuimpia dekkaristeja, ja hänen jo 20-osaiseksi kasvanut Maria Wern -sarjansa on valloittanut myös suomalaislukijat. Katoavat jäljet avaa Janssonilta uuden sarjan ja esittelee karismaattisen Kristoffer Barkin. Synkkätunnelmainen dekkari nousi myyntilistojen kärkisijoille heti ilmestyttyään ja on myynyt Ruotsissa yli 100 000 kappaletta.

Aloitusasetelma on vähän kliseinen, ongelmallinen poliisi tutkii vuosia sitten kadonneen tyttärensä katoamista. Toinenkin tyttö on kadonnut ja Kristoffer Bark pääsee tutkimaan tätä tapausta. Hän huolehtii entisestä vaimostaan, joka on vajonnut pahasti alkoholin kierteeseen.

Rikoskomisario jatkaa tutkimuksia ja toisaalla seurataan järvenrannan kylän asukkaita. Denise harkitseen avioliittoa ja kuulee pian odottavansa lasta. Hänelläkin on omat ongelmansa niin miehensä kuin naapurien kanssa.

Tämä kirja on periaatteessa ihan helppolukuinen ja on eri tyyppinen kuin Wren-dekkarit, joista en ole pitänyt. Kerronta on sujuvaa ja yllättävä loppuratkaisu periaatteessa ihan looginen. Kirjassa ei ole raakuuksia ja muutenkin se on sopivan jännittävä.

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4 tähteä.


”Dekkari, joka hipoo psykologisen trillerin rajoja.” - Svenska Deckarfestivalen

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kiinnostavalta dekkarilta, kiitos esittelystä. En ole tätä lukenut, vaikkakin useita Anna Janssonin kirjoja olen kyllä lukenut.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.