sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Katarina Wennstam: Saalistaja

  


Katarina Wennstam: Saalistaja, 2021. Uusi osa rikoskomisario Charlotta Lugnin ja asianajaja Shirin Sundinin tutkimuksissa. En ole Wennstamin tuotantoon aikaisemmin tutustunut ja päätin aloittaa tästä kirjasta. Ja siihen se myös loppui. Petyin valtavasti ja osa kirjaa meni harppomalla.

Armoton trilleri yhteiskunnasta, jossa naiset saavat lain silmissä eri kohtelun kuin miehet. 

Nuori nainen katoaa bileiden jälkeen. Komisario Charlotta Lugn tutkii tapausta, joka herättää suurta huomiota mediassa. Mitä kamalammaksi totuus paljastuu, sitä kuumempana pyörii mediasirkus.

Samaan aikaan juristi Shirin Nouri päätyy koettelevaan oikeudenkäyntiin. Hänen entinen asiakkaansa on joutunut vankilasta vapautuneen ex-poikaystävänsä uhriksi. Mediaa ei kiinnosta. Mies tunnustaa, mutta murhaajan puolustus on valmis tekemään kaikkensa, jotta uhri saataisiin näyttämään syylliseltä kuolemaansa.

Jotenkin en missään vaiheessa päässyt juoneen kiinni ja henkilöt tuntuivat kaukaisilta. Liiallinen feministinen paasauskin ärsytti. Mutta ehkä eniten lukuintoani haittasi äänikirjan lukija. Hän luki jokaisen lauseen yhtenä nopeana ryöppynä, johon tuli aina tauko. En edes tiedä oliko koko kirjassa yhtään pitkää virkettä... Todella vaikea seurata... Valitettavasti täytyy todeta, että en nauttinut tästä... Harpoin loppuun ja mitään ei jäänyt käteen. Varmaankin, jos on sarjaa lukenut aiemmin, voi olla mukava seurata päähenkilöiden elämää... Annan tälle kirjalle vain yhden tähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.