keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Sofie Sarenbrant: Osasto 73


Odottaessa seuraavia kevään uutuuksia, kuuntelen uudestaan Sofie Sarenbrantin Emma Skjöld -sarjaa. Ensimmäisen osan kuuntelin joulukuussa ja nyt oli vuorossa toinen suomennos, Osasto 73. WSOY aloitti sarjan suomennoksen vasta kolmannesta osasta. Siinä jääkin vähän henkilöiden taustat ohuiksi. Sarjan edetessä hahmot saavat syvyyttä ja alkavat tuntua todella mukavilta ja tutuilta. Kirjojen lopussa on aina joku koukku ja sitten innolla täytyy odottaa seuraavaa.

Nyt kun olen ne kertaalleen lukenut ja tiedän taustat, niin uusi kerta antaa taas aivan eri tavalla lisää kirjasta. Kirjan lukijana toimii Satu Paavola ja sen pituus on noin 8,5 tuntia. Tämä suomennos julkaistiin toukokuussa 2019.

Osasto 73 alkaa vähän keskeneräisestä tilanteesta, kun Emma makaa tiedottomana teho-osastolla. Vieras nainen hoitaa Emman juuri syntynnyttä lasta ja on kovin kiintynyt häneen. Miten käyttäytyykään Emman mies? Siskolla on taustallaan vaikea ero. Työkaverikin käy Emmaa tapaamassa, kuten myös hänen vanhempansa. Traaginen tapaus Emman perheessä muuttaa tilanteet ja kilpajuoksu alkaa!

Kirja päättyy erittäin mielenkiintoiseen koukkuun ja siihen panaudutaan sitten seuraavassa osasssa, Kerjäläinen, joka ilmestyi syksyllä 2019. Seuraava osa, Syntipukki, ilmestyy 16.6.2020. Todella nopeaa ollut tämä WSOY:n julkaisutahti. Kiitos siitä! Toivottavasti myös kaksi sarjan avausosaakin saadaan suomeksi.

Suosittelen kirjaa erityisesti heille, jotaka pitävät mm. Viveca Stenin tai Mari Jungstedtin kirjoista. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tämä on kiinnostava ja vauhdikas sarja. En ymmärrä miksi julkaiseminen on aloitettu keskeltä sarjaa.

    VastaaPoista
  2. Ehkä siinä on lähdetty vähän varovaisesti kuulostelemaan markkinoita.
    Onneksi tahti on ollut nopea!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.