maanantai 13. tammikuuta 2020

Anna Ekberg: Kadotettu nainen


Tämä kirja on tanskalaisen Anna Ekbergin kolmas suomennettu teos. Pidin kovasti kahdesta edellisestäkin kirjasta, Uskottu nainen ja Salattu nainen. Molemmissa päähenkilöinä nainen, jolle on sattunut ja taphtunut. Äänikirja ilmestyi 8.1.2020 ja paperikirjakin samoihin aikoihin.
Nimimerkki Anna Ekbergin taustalta löytyy yllättäen kaksi miestä, Anders Rønnow Klarlund ja Jacob Weinreich. Mielenkiintoinen veto! Enenpää tuotantoa en löytänyt tältä tanskalaiselta kaksikolta.

Äänikirjan lukee Mervi Takatalo. Hänen lukutyylinsä on tavallista nopeanpaa ja lukunopeudeksi vaihdoin 1,25 kertaisen sen sijaan, kun yleensä kuuntelen nopeudella 1,5 kertaa. Muutenkin lukija ei ole niin mielyttävän kuuloinen, kuin jotkut muut.

Tämän kirjan kerrotaan olevan tunteisiin käyvä huikea trilleri! Painetun kirjan pituus on noin 450 sivua ja änikirjan pituus on noin 13 tuntia.

Kirjassa seurataan kolmea eri henkilöä ja pitkään ne tuntuvat etäisiltä. Varsinkin Afriikkaan sijoittuvat tapahtumat tuntuvat kovin todenperäisiltä. Rankkaa! Pikkuhiljaa juonet punoutuvat yhteen ja loppua kohden kaikki saa selityksensä.

Kirja käsittelee afrikkalaisten lapsien karuja kohtaloita ja kertomus on hyvin todentuntuista. Trillerin aiheeksi vähän erilainen valinta. Ei niin kovin viihdyttävää kuunneltavaa... Jälkeenpäinkin jää mieleen kirjan rajuja tapahtumia ja tämä "liika todellisuus" laskee minun pistearvoni kolmeen pisteeseen.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat paljolti Afrikkaan:


Nimimerkin Anna Ekberg tuotanto:
Salattu nainen1/2018 (Den Hemmelige Kvinde, 2016)
Uskottu nainen, 1/2019 (Kærlighed for voksne, 2017)
Kadotettu nainen, 1/2020 (Havets børn, 2018)

(Kuva: Minerva kustannus)

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut kaksi edellistä kirjaa. Erikoista, että nuo nimet ovat melkein samoja. Niissä voisi vähän skarpata. Luen kyllä tämänkin kirjan, vaikka uskon, että vauhti on minulle melkein liian kova.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, katsotaan mitä kirja pitää sisällään!
    Nimet tosiaan suomalaisen kustantajan toimesta noin samanlaiset. Tanskan kielellä ovat selkeästi erit.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.