perjantai 17. tammikuuta 2020

Jules Verne: Majakka maailman laidalla.

Äänikirja on julkaistu tammikuun alussa ja lukija on Ritva-Liisa Elivuo, julkaisija Finore Oy. On todella mukavaa, kun vanhoja Vernen kirjoja on viimeaikoina julkaistu sekä äänikirjoija että e-kirjoina useammankin julkaisijan toimesta! Tämä kirja on saatavilla sekä cd-levynä että kuukausimaksulllisissa kirjapalveluissa. Olen aikaisemmin lukenut tämän painettuna ja nyt on mukava kuunnella se luettuna.

Jules Vernen (1828 - 1905) on ranskalainen erittäin tuottoisa kirjailija. Hänen teoksiaan on julkaistu suomeksi vähintään 40 kappaletta. Vuosien mittaan julkaisijoita on ollut useita ja eri painoksia ja ulkoasuja on paljon erilaisia. Vernen kirjat luokitellaan nuorisokirjallisuuksi, mutta minusta ne sopivat oikein hyvin aikuiseen makuun. Kirjat ovat jännittäviä ja suhteellisen viattomia. Joillekin on jäänyt Vernen kirjoista "yliluonnollinen" vaikutelma kirjan, Matka maan keskipisteeseen, johdosta. Toiset taas pitävät niitä lapsellisina perustuen kirjan, Maailman ympäri 80 päivässä, filmatisointeihin. Näiden ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, vaan Vernen kirjoille kannattaa antaa mahdollisuus. Tässä hyvinä esimerkkeinä viime vuosina julkaistut ääni- ja e-kirjat!

Kirjan tapahtumat alkavat siitä, kun kokonaan uusi majakka on saatu valmiiksi Etelä-Amerikan eteiläisimpään saareen. Kolme majakanvartijaa jää kolmeksi kuukaudeksi saarelle vartioimaan majakkaa, joka valaisee karikkoisen saaren rantoja. Jo aimmein haaksirikkoiselle saarelle on rantautunut merirosvojoukko, joka ottaakin majakan haltuunsa ja sammuttaa sen valon. Jälleen laivat kohtaavat tuhonsa rannikolla, kun majakka ei valaisekaan rantaa. Miten majakan valo saataisiin jälleen sytytetyksi ja majakka oikeiden ihmisten haltuun? Mielenkiintoinen seikkailu! Suosittelen ja annan neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.