keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Stuart Turton: Evelynin seitsemän kuolemaa

Stuart Turton: Evelynin seitsemän kuolemaa, ilmestyi äänikirjana 20.1. Äänikirjan lukee Aarne Linden ja pituus on reilut 15 tuntia. Tämä Otavan julkaisema kirja ei ole niin tavallinen dekkari.

Kirjasta kerrotaan muunmuassa seuraavaa: "Syrjäisen maaseutukartanon tanssiaisiin kutsuttu Aiden Bishop saa kylmäävän tiedon: juhlapäivän iltana klo 23 kartanon tytär Evelyn murhataan. Evelyn ei kuitenkaan kuole ainoastaan kerran. Kun hänet on murhattu, kartanon vieraat heräävät mystisesti aina uudelleen samaan tanssiaispäivään. Painajaismaisen kierteen katkaistakseen Aidenin on löydettävä murhaaja, ennen kuin rikosta ehtii edes tapahtua. Englannissa vuoden parhaana esikoisena palkittu trilleri on kansainvälinen kirjatapaus. Synkkien salaisuuksien verkko vangitsee lukijan sisäänsä ensi sivusta lähtien."

Kirjan tapahtumat alkavat jo ennen tuota esittelyssä kerrottua tapahtumaa. Mies ei muista kuka hän on ja hänelle tapahtuu outoja. Kuka hän oikeen onkaan. Tämä tarina sijoittuu jonnekin menneisyyteen. Puhutaan hevosista ja vaunuista ja autot ovat jotain oudompaa.

Äänikirjana teoksen kuunteleminen tuntuu hankalalta, kun kirjassa on paljon nimiä, joita pompotellaan edestakaisin. Muutenkin kirjan tunnelmaan pääseminen otti lujulle. Tämä kirja ei kyllä ollut minun juttu. En olleenkaan pidä näistä Agatha Christie -tyyppisistä kirjoista. Niiden ystäville tämä voisi ollakin oiva kirja. Kuuntelu oli hyvin pitkästyttävää ja odotin loppua kuin kuuta nousevaa. Annan tälle kirjalle kaksi tähteä.

4 kommenttia:

 1. Aloin tätä jo kuuntelemaan, mutta kun heti alussa tuli pitkä nimiesittely, jätin siihen ja totesin, että tämä minun pitää lukea paperikirjana niin saan palailla tarkistelemaan kuka kukin oli :D

  VastaaPoista
 2. Oikeassa ole, kyllä painetussa kirjassa olisi helpommin pysynyt kärryillä henkilöistä!
  Onneksi kirjassa kuitenkin aina mainittiin myös tilletelitä, hovimestari , tohtori jne...

  VastaaPoista
 3. Vähän samankaltaisia fiiliksiä minulla. Ehkä äänikirjaformaatti vaikutti jonkin verran.
  Olipa kivaa päätyä blogiisi. En ollut aiemmin tätä huomannutkaan.

  VastaaPoista
 4. Kiva, että löysin blogini!
  Olen vielä uusi näissä hommissa...
  Lukemista olen harrastanut tosi pitkään.

  VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.