lauantai 25. tammikuuta 2020

Lisa Jewell: Löysin sinut


Lisa Jewellin Löysin sinut ilmestyi 21.1. WSOY:ltä. Lukijana aiemmin lasten kirjoista tuttu Ella Pyhältö. Ääni kuulostaa kyllä sopivalta myös aikuisten kirjaan, mutta lainauksissa hän muuttaa välillä ääntään ja se alkoi pidemmän päälle ärsyttämään. Äänikirjan pituus on noin 12 tuntia.

Jewellin ensimmäinen jännityskirja, nimeltään Sitten hän oli poissa, ilmestyi viime vuonna. Se oli myyntimenestys ja itsekin pidin kirjasta. Nyt ilmestyi siis toinen jännäri ja mielenkiinnolla odotin sitäkin.

Tapahtumat sijoittuvat Englantiin merenrannalle. Märkä ja muistinsa menettänyt mies löytyy syrjäiseltä, pohjoiselta rannalta... Toisaalta tuore aviovaimo, Lily ilmoittaa miehensä kadonneeksi. Hänellä ei oikein ole taustatietoja miehstään... Tässä kaiken ohessa mietitään, miten 90-luvun tapahtumat liittyvät tähän kaikkeen. Nuorten suhteet eivät oikein toimi ja lopulta villit juhlat saavat karun lopun.  Kuka kadonnut mies oikein onkaan ja miksi hän ei halua otettavan yhteyttä poliisiin? Mielenkiintoisesti kuuntelijaa pyöritellään ja kuitenkin käänteet yllättävät. Ei kaikki olekaan niin kuin ensin annetaan ymmärtää. Lisäksi seurataan, miten käy Frankin ja Alicen orastavalle suhteelle. Kun Frankin muisti alkaa palailla, kaikki ei tunnukaan niin hyvältä... Mukana on sivuosassa myös reportteri.

Viihdyin kirjan kuuntelemisen parissa. Kirjan edetessä ei osannut aavistaa, mitä tahtuu seuraavaksi. Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville, vaikkein niin kamalan jännittävää tämä ollutkaan. Kuitenkin aika siisiti ja viaton kirja. Annan neljä tähteä.

2 kommenttia:

  1. Odotan tätä kirjaa kovasti. Kiva kun viihdyit kirjan parissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, jäänpä odottelemaan sinunkin postausta!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.