maanantai 16. syyskuuta 2024

Peter James: Kuoleman koirat. Vol 2

 

Tämä kirja on julkaistu tänä vuonna ja kuuntelin sen nyt toiseen kertaan. Alkuperäinen postaus on tästä linkistä. 
*
Siellä missä on ahneutta, on murhia.
Roy Grace sukeltaa mafiatyyliin hoidetun koirabisneksen synkkiin syövereihin.
Kun nuori maanviljelijä kohtaa tilallaan tunkeutujia, hän ei aavista seuraavassa hetkessä kuolevansa, saati sitä, miksi roistot
ovat valmiita tappamaan. Samaan aikaan toinen perhe hankkii ihanan koiran lemmikseen, mutta koiranhakumatkan tapahtumilla on pelottavat seuraukset pikkutytön elämään.
Rikosylikomisario Roy Grace huomaa pian, että tapahtumat ovat osa maanlaajuista rikosaaltoa. Julmat rikosliigat tekevät laittomalla koirakaupalla jopa suurempaa bisnestä kuin huumeilla. Tapausta selvittäessään Roy Grace joutuu vastakkain harvinaisen häikäilemättömien rikollisten kanssa.
Brittijännityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hänen ajoittain traagisia tapahtumia sisältävää yksityiselämäänsä. Kuoleman koirat on vangitsevan sarjan 19., itsenäinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdään Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetään myös Suomessa.
” Peter James kuuluu brittidekkaristien parhaimmistoon, ja on näin ollen myös yksi maailman parhaista.” – Lee Child
”Alan mestari ”– Daily Express
Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. Hän toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa,
ja hänen kirjojaan on kiitetty siitä, että ne tarjoavat ainutlaatuisen autenttisen näköalan nykyaikaiseen poliisityöhön. James on palkittu yli 40 kirjallisuus- ja äänikirjapalkinnolla, ja hänen kirjojaan on käännetty peräti 38 kielelle ja myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta.

*
Hyvin kesti toisenkin lukukerran tämä kirja. Koko sarja on nyt luettu uudestaan. Annan edelleen tälle kirjalle 5- tähteä. 

sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Kevään 2025 uutuudet - päivitetty 15.9.24


Nyt on tulleet ensi tiedot kevään ja talven 2025 dekkariuutuuksista. Päivittelen tähän uusia tietoja jatkuvasti.
Seuraavat tiedossa nyt:

Otava:
Lapena: Vihan varjot 24.4.25
McFadden: Työkaveri 20.02.2025
Ware: Viimeinen pari 6.2.25
Clarke: Vaellus 10.1.25
Hunter: Tilinteko 20.3.25
Hawkins: Sininen hetki 17.1.25
Horst, Enger: Savuverho 1.5.25
Yrsa Sigurðardóttir: Muistan sinut 13.2.25
Schepp: Kuolema heinäkuussa 6.2.25
Foley: Keskiyön pidot 23.1.25
Kohtala: Kallan lapset 17.4.25
Tyce: Julmuuden oppitunti 20.2.25

- - - -

Docendo: 
James: Kuolema jättää viestin 3.3.25
Sigurdardóttir: Sysimusta kuilu 9.1.25


WSOY: 
Kvensler: Poltettu 16.1.25
Sarenbrant /Bergfeldt: Syntymäpäivä 3.1.25


Bazar: 
Prose: Hotellivieras 24.3.25
Fitzek: Saattaja 14.4.25

Anne Lukkarila: Inari

 

Tämä kirja on julkaistu äänikirjana 4.9.24 ja sen kustantaja on Saga Egmont. Äänikirjan pituus on 4,5 tuntia ja sen lukee Johanna Kokko. Tämä on toinen osa sarjaa, ensimmäisen nimi on Enkelilunta
*
Pertti Lämsä -sarjan toinen osa tarjoaa hyytävää jännitystä Inarin syksyisissä maisemissa.
Rikostutkija Pertti Lämsän matkapuhelimeen ilmestyy salaperäisiä koordinaatteja, jotka johdattavat Lapissa kadonneiden turistien ruumiiden olinpaikkoihin. Samaan aikaan Inarissa järjestetään suuri ympäristöseminaari, jossa tähtipuhuja Noah Green herättää kansassa niin ihastusta kuin vihastusta. Erityisesti anonyymi Arkkivihollinen on valmis tekemään mitä tahansa Noahin maineen pilaamiseksi viiltävällä kritiikillään ja pelottavilla uhkailuillaan. Kuohunta seminaarin ympärillä kasvaa, ja myös freelance-toimittaja Carita Saastamoinen saapuu paikalle raportoimaan tapahtumista.
Vähitellen Pertti Lämsä huomaa yhteyden murhaepäilyjen ja seminaarin välillä ja ajautuu syvemmälle ympäristöaktivistien salaisuuksien maailmaan. Päivien kuluessa koordinaattien lukumäärä kasvaa, ja seminaari käy yhä kuolettavammaksi. Murhaaja tuntuu kuitenkin olevan aina askeleen edellä, eikä kenenkään turvallisuus ole enää taattu. Kuka onkaan kaiken takana? Paljastaako Arkkivihollinen kasvonsa, vai onko uhkaaja joku aivan muu?
Anne Lukkarila (s. 1968) on suomalainen kirjailija, joka on kirjoittanut romaaneja, runokoelmia ja tietokirjallisuutta. Lukkarila toimii myös kouluttajana ja luovan kirjoittamisen ohjaajana.
*
Mukavat puitteet Suomen lapissa. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

Rebecka Edgren Alden: Punainen elokuu


Tämä kirja on ilmestynyt 29.8.24 ja sen kustantaja on Docendo. Äänikirjan pituus on reilut 11 tuntia ja sen lukee Anniina Piiparinen. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta. Tämä kirja on osa Meripelastajat-sarjaa. Ensimmäinen osa on nimeltään Mustat purjeet ja se ilmestyi noin vuosi sitten. Ruotsissa on ilmestynyt jo kolmaskin osa tässä sarjassa. Alden on kirjoittanut myös muita psykologisia trillereitä. 
*
Uusi tiukka Meripelastajat-trilleri.
Pariskunnan purjehdusreissun piti olla eheyttävä matka uuteen, parempaan alkuun. Mutta vanhojen salaisuuksien paino vetää heidät väistämättä syviin, synkkiin vesiin.
Meripelastajat Annika ja Simon löytävät kuolleen naisen vedenrajasta kivikkoiselta rannalta kaukana Värmdössä. Tapaus näyttää onnettomuudelta, mutta kun naisen tytär ilmestyy paikalle, käy ilmi, että äiti on soittanut vain muutama tunti aikaisemmin ja paljastanut kauhean totuuden.
Charlotte ja Fredrik ovat kamppailleet pitkään avioliitossaan ja perheessään, erityisesti nuorimman poikansa vuoksi, joka ei ole voinut hyvin. Nyt he lähtevät purjehtimaan loman viimeisinä päivinä, vain he kaksi, löytääkseen tien takaisin toistensa luo. Mutta purjehdusmatkan tunnelma muuttuu dramaattisesti, kun he tapaavat ystäväryhmän menneisyydestä ja hyvin varjellut pimeät salaisuudet tulevat pintaan. Pian he kyseenalaistavat koko suhteensa ja oman menneisyytensä.
Punainen elokuu jatkaa psykologista Meripelastajat-jännityssarjaa, jonka aloitusosan Mustat purjeet Dagens Nyheter nimesi yhdeksi vuoden 2022 parhaista rikosromaaneista.
Rebekka Edgren Aldén on ruotsalainen toimittaja ja kirjailija, joka on tullut tunnetuksi psykologisista trillereistään. Aldénilla on kesämökki Turun saaristossa ja hän on innokas purjehtija. Meripelastajat-sarja on saanut innoituksensa yli 30 vuotta kestäneestä veneilyharrastuksesta.
*
Kirjassa seurataan Annikaa, joka toimii meripelastajana ja veneille merellä ja hoitavat pelastustehtäviään. Toisaalta seurataan Charlottea, kun he purjetivat saaristossa. Kirjassa esiintyvät kaksostytöt, jotka ovat liian erilaisia keskenään...  Puitteet ja maisemat Ruotisn saaristossa ovat hienot ja voin vain lukiessa kuvitella niitä.  Muuten kirja on melko tasapaksu. Suosittelen kaiklle jännityksen ystäville ja annan 4- tähteä. 

lauantai 14. syyskuuta 2024

Denise Rudberg: Yhdeksän yön piina. Vol 2

 

Tämä kirja on ilmestynyt 2023 ja sen kustantaja on Into. Äänikirjan pituus on 7,5 tuntia ja sen lukee edellisten osien tapaan Erja Manto. Kaikki Rudbergin kirjat löydät tästä linkistä. Hän kirjoittaa myös Liittolaiset-sarjaa. Tämä on toinen kerta, kun kuuntelen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus tästä linkistä
*
Marianne Jidhoff -dekkarisarjan yhdeksännessä osassa vaara vaanii vaikuttajan perhettä.
Rikosetsivät avaavat vanhan itsemurhatapauksen, jossa tunnetun vaikuttajan mies putosi parvekkeelta kuolemaan.
Naapuri vietti parvekkeellaan kesäiltaa, kun hän kuuli epätoivoisen huudon ja tömähdyksen. Mies soitti hätänumeroon, mutta pelastustoimi ei koskaan saapunut paikalle ja hän ajatteli sittenkin kuvitelleensa kaiken. Viisi vuotta myöhemmin Marianne Jidhoff kutsutaan tutkimaan vanhaa itsemurhaa ja samaan aikaan vaikuttajan uusi puoliso alkaa tuntea henkensä uhatuksi.
Myös rikostutkijoiden yksityiselämät ovat kiireisiä: Torstenin ex-vaimo ilmestyy yllättäen ja pyytää majoitusta. Marianne saa uuden tuttavuuden, jollaista ei välttämättä haluaisi. Augustinin elämä ajautuu raiteiltaan ja hän alkaa miettimään isoja kysymyksiä.
*
Annan edelleen tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Ann Cleeves: Kylmä maa. Vol 2

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2020 ja sen kustantaja on Karisto. Äänikirjan pituus on reilut 10 tuntia. Tämä on toinen kerta kun luen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus tästä linkistä. Cleevesin kirjat tästä linkistä. Tämä kirja on osa Shetlannin saarille sijoittuvassa dekkarisarjassa. 
*
Shetlannin talvi on pimeä ja sateinen. Ankara kaatosade saa aikaan maanvyörymän, joka tuhoaa autioksi uskotun talon. Ystävänsä hautajaisista palaamassa ollut komisario Jimmy Perez löytää sekasorron keskeltä punaiseen silkkimekkoon pukeutuneen naisen ruumiin. Nainen näyttää olevan välimerellistä syntyperää, kuten Perezkin, ja vainajan henkilöllisyyden selvittämisestä tulee Perezille suorastaan pakkomielle. Sitten selviää, että nainen olikin kuollut jo ennen kuin maanvyörymä iski taloon...
Kylmä maa on suositun Shetlanti-dekkarisarjan seitsemäs osa. Dekkarien maisema on tuttu myös tv-sarjasta Shetlandsaarten murhat, jonka viides kausi esitettiin Ylellä loppusyksystä 2019.
*
Tykkään kovasti tästä sarjasta ja tämäkin kirja on mitä parhain. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan edelleen tälle kirjalle 4- tähteä.

perjantai 13. syyskuuta 2024

Outi Pakkanen: Ruohonleikkaaja


Tämä kirja on julkaistu vuonna 2006 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 8,5 tuntia. Pakkasen kirjat tästä linkistä
*
Menneisyys ja nykyisyys leikkaavat toisiaan kohtalokkaasti Helsingin Töölössä.
Terapeutti Merja Itälän mies Joel on kuollut. Vähän ennen hautajaisia Merja lukee lehdestä kuolinilmoituksen: hänen edesmenneen miehensä nimi ja syntymäaika, arvoituksellinen runonpätkä, allekirjoituksena ”Rakkaasi”. Onko Joelilla ollut toinen, salainen elämä?
Merjalla itsellään on vastikään ollut lyhyt suhde asiakkaaseensa, mutta vanhoista teoista ei aina ole helppoa karistautua irti.
Samassa talossa asuva Eevamaria Jungman hoitaa uskollisesti pihan istutuksia. Vaikka hänen hahmonsa on kaikille tuttu, hänenkään todellisesta elämästään tuskin kukaan talossa tietää mitään.
*
Terapeutin mies on kuollut ja pian hänkin kuolee. Poliisit tutkivat epäilyttävää kuolemaa. Kukan on lesken uusi mies? Nämä ovat mukavan pehmeää jännitystä nämä Pakkasen kirjat. Tykkään kyllä näistä. Suosittelen. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

 



Mari Jungstedt: Kullan kallis


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2016 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 10 tuntia. Tämä on osa Gotlantiin sijoittuvaa dekkarisarjaa. Kirjalilijan kirjat tästä linkistä
*
Gotlannin murhakuningatar on iskussa! Huippusuositun dekkarisarjan kahdestoista murhamysteeri käynnistyy hylätyltä kivilouhokselta.
Kiinteistövälittäjä Sanna Widding löytyy kuolleena kivilouhokselta Gotlannin pohjoiskärjessä. Hän on hiljattain kaupitellut louhoksen lähistöllä sijaitsevaa komeaa vanhaa maataloa, jonka myynti on nostanut omistajasuvussa pintaan vanhoja kaunoja ja salaisuuksia. Komisario Anders Knutas palaa sairaslomalta keskelle vaiheikasta murhatutkintaa ja tajuaa pian, ettei Sanna Widding ole jäämässä ainoaksi uhriksi.
Mari Jungstedtin dekkareita on myyty Ruotsissa yli kolme miljoonaa ja Suomessa yli 200000 kappaletta. Hän on lyönyt läpi yli 20 maassa, mm. Yhdysvalloissa.
*
Reportteri Johania ei tässä kirjassa olekaan ja Knutas ja Karin tutkivat murhaa ja saavat apua mantereelta. Tapahtumia riittää, ja jännitystäkin sopivasti. Suosittelen. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

 

torstai 12. syyskuuta 2024

Cilla & Rolf Börjlind: Polttopiste

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2019 ja sen kustantaja on S&S. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 13 tuntia. Kirjailijoiden kirjat tästä linkistä
*
Tukholmalaisella omakotitaloalueella räjähtää autopommi. Poliisi tutkii tapausta terroristitekona, sillä uhrina on syyttäjä Malin Brovall perheineen. Pian löytyykin epäilty, ja teknisen näytön myötä tapaus vaikuttaa selvältä. Olivia Rönning ja rikoskomisario Mette Olsäter eivät kuitenkaan ole asiasta yhtä varmoja. Tutkimus johtaa Olivian maailmaan, jossa asemastaan kiinni pitävät vaikutusvaltaiset miehet piilottelevat seksuaalirikoksia.Toisella puolelle maapalloa ongelmiaan paennut Tom Stilton saa salaperäiseltä ruotsalaisnaiselta tehtävän. Taskussaan kuva tuntemattomasta miehestä sekä kadonneen jokilaivan nimi Stilton käy toimeen. Johtolangat vievät hänet Kultaiseen kolmioon, missä tuotetaan suurin osa maailman heroiinista. Polttopiste on Cilla ja Rolf Börjlindin viides kirja Tom Stiltonista ja Olivia Rönningistä. Kirjasarjaan perustuva Nousuvesi-tv-sarja saa jatkoa myös Suomessa.
*
Stilton seikkailee Thaimaassa ja on välillä verkkojen ulottautumissa. Olivia tutkii asioita Ruotsissa. Kirjassa on jännitystä sopivasti ja siinä sattuu ja tapahtuu. Tarina etenee sujuvasti. Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Raamattu

 

Sain vihdoin kuunneltua Raamatun loppuun. Kaikki kirjat! Mikä saavutus!


Karin Slaughter: Triptyykki


Tämä kirja on julkaistu suoeksi vuonna 2009 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirja kuuntelin Celiassa ja sen pituus on reilut 17 tuntia. Tämä kirja aloittaa Atlantaan sijoittuvan dekkarisarjan. Kirjailijan kirjat tästä linkistä. 
*
Atlantassa vaanii kylmäverinen murhaaja, joka irrottaa naisuhreiltaan kielen. Tapaukset saa tutkittavakseen etsivä Michael Ormewood, jolla on ongelmia avioliittonsa ja autistisen poikansa kanssa.

Poikkeuksellisen karmivaan sarjamurhaajajahtiin määrätään avuksi erikoisagentti Will Trent. Tämä arpien peittämä lastenkodin kasvatti on mysteeri itsessään, mutta rikosten suhteen hänellä on ilmiömäinen vainu.

Koulutoverinsa raiskauksesta ja murhasta teinipoikana tuomittu John Shelley pääsee 20 vuoden jälkeen vankilasta ja joutuu heti vaikeuksiin. Kuka uskoisi murhamiehen sanaa?
*

 Tämä kirja esittelee agentti Will Trentin, joka toimii Atlantassa tutkijana. Hyvä ja jännittävä kirja, suosittelen. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

tiistai 10. syyskuuta 2024

Clare Mackintosh: Minä näen sinut

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2018 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on reilut 12 tuntia. Kirjailijan blogatut kirjat tästä linkstä
*
Työmatka julkisilla on päivittäinen pakko, jolle et uhraa juurikaan ajatuksia. Yrität vain saada ajan kulumaan: selaat ehkä lehteä, tuijottelet ikkunasta. Mutta entä jos täydessä liikennevälineessä istuukin joku, joka näkee sinut, seuraa sinua, pitää kirjaa liikkeistäsi? Joku joka tietää yhtä hyvin kuin sinä itse, mistä tulet, milloin ja minne menet...
Zoe Walker, lontoolainen kahden nuoren äiti, löytää lähijunassa lehteä lukiessaan ihmetyksekseen oman kuvansa seuralaispalvelujen mainosten joukosta. Hänen perheensä väittää, että kuvan nainen vain muistuttaa häntä. Sitten Zoe löytää vanhemmasta lehdestä samalta paikalta toisen naisen kuvan - ja pian tämä nainen joutuu rikoksen uhriksi. Onko Zoe itsekin vaarassa, vai onko kyse vain sattumasta? Mikään ei tunnu enää olevan sitä miltä näyttää. Zoe yrittää epätoivoisesti selvittää, voiko hän luottaa vaistoihinsa vai onko kaikki vainoharhaa.
Tähtitrilleristin odotetun toisen romaanin luettuasi katsot kanssamatkustajiasi toisin silmin.
*
Kiva kirja naisista, joita seurataan Lontoossa. Salaisuus purkautuu pikkuhiljaa ja jännitystä riittää loppuun asti. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Ann Cleeves: Kuin tuhka tuuleen. Vol 2.

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2019 Kariston kustantamana. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on reilut 12 tuntia. Tämä on toinen kerta kun luen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus tästä linkistä. Cleevesin kaikki kirjat tästä linkistä. Tämä kirja on 6. osa Shetlannin saarille sijoittuvassa dekkarisarjassa. 
*
Joukko vanhoja opiskelukavereita matkustaa Lontoosta häihin Shetlannin pohjoisimmalle saarelle Unstiin. Juhlailtana yksi ystävyksistä, Eleanor, kuitenkin katoaa. Seuraavana päivänä Eleanorin ystävä saa itsemurhaviestin sähköpostiinsa, ja myöhemmin löydetään Eleanorin ruumis. Tapausta lähetetään tutkimaan etsivät Jimmy Perez ja Willow Reeves. Ennen kuolemaansa Eleanor väitti nähneensä paikallisen haamun, 1920-luvulla hukkuneen lapsen - voisiko vanha tragedia liittyä tapaukseen?
Kuin tuhka tuuleen on suositun Shetlanti-dekkarisarjan kuudes osa.
*
Hyvä kirja, kuten aiemmassa postauksessa totesin. Suosittelen. Annan tälle kirjalle 4 tähteä edelleen. 

maanantai 9. syyskuuta 2024

Denise Rudberg: Kahdeksan askelta pimeässä. Vol 2.

 

Tämä kirja on vuodelta 2022 ja sen kustantaja on Into. Äänikirjan kuuuntelin Celiassa ja sen pituu on 8 tuntia. Tämä on toinen kerta kun kuuntelin tämän kirjan ja alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. Kaikki suomennetut kirjailijan kirjat tästä linkistä
*
Jo yli kolme miljoonaa kirjaa myynyt Marianne Jidhoff -dekkarisarja sukeltaa kullattuihin kulisseihin! Luvassa on eleganttia jännitystä Marianne Jidhoffin parissa.
Ruotsin rikkaimpiin sukuihin kuuluvan Renaudot'n perheen nuorin tytär Isabelle katoaa kesken siskonsa hääjuhlan toukokuussa 1988. Isabellen kohtalo jää mysteeriksi. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin perhettä haastatellaan katoamisesta kertovaan radiodokumenttiin. Ohjelma herättää myös poliisin huomion, ja esitutkinnanjohtaja Marianne Jidhoff avaa uudelleen tapauksen tutkinnan. Minne Isabelle katosi, ja mikä on totuus perhetragedian taustalla? Vuosikymmeniä piilossa pysyneet salaisuudet alkavat nousta pinnalle, eikä kukaan ole turvassa epäilyiltä.
Kahdeksan askelta pimeässä on suositun sarjan kahdeksas osa. Jännitystä tarjoavaa Marianne Jidhoff -sarjaa on myyty jo yli 3 miljoonaa kappaletta, ja sarjan elokuvaoikeudet ovat ruotsalaisella tuotantoyhtiöllä. Tukholmassa asuva Denise Rudberg (s. 1971) on yksi Ruotsin suosituimpia kirjailijoita. Hän aloitti kirjailijanuransa chick litillä, kirjoitti seuraavan vuosikymmenen eleganttia jännitystä ja viime vuosina myös historiallisia romaaneja.
*
Hyvä kirja ja kestää uudenkin lukukerran. Kiva seurata päähenkilöiden tekemisiä. Annan kirjalle edelleen 5- tähteä. 

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Outi Pakkanen: Punainen pallotuoli


Tämä kirja on julkaistu vuonna 2004 Otavan kustantamana. Äänikirjan kuuntelin celiassa ja sen pituus on reilut 7 tuntia. Pakkasen kirjat tästä linkistä
*
Vahvatunnelmainen dekkari nivoo taitavasti yhteen kepeää kaupunkielämää, intensiivisiä ihmissuhteita ja raskaita syyllisyyden tunteita.
Yksinäinen, lapsen hoitamisen uuvuttama Noora asuu vauvansa kanssa Fredrikinkadun varrella. Mutta sitten talossa asuva Eila astuu hänen elämäänsä, ja pian ystävätärkin näkee, että Noora on täysin Eilan talutushihnassa.
Eila tuntee kotikatunsa ja ihmisten menemiset. Hän tarkkailee ikkunaverhojensa takaa erityisen tiiviisti vastapäistä sisustusliikettä ja sen omistajapariskuntaa. Eilan silmät ovat kaikkialla, mutta kukaan tuskin muistaisi häntä nähneensäkään. Ja sitten muuan henkilö katoaa.

*
Kiva kirja Helsingin keskustasta vanhojen tavaroiden liikkeestä. Anna Lainekin on sivuosassa. Kiva kirja, annan sille 4- tähteä. 

 

Syyskuun lukumaraton - VALMIS

 

Instan puolelta löysin lukumaratonin tulevalle viikonlopulle ja olen siinä mukana. Eli 6.-8.9. luetaan ja raportoidaan lukemiset. Mm. seuraavat kirjat ovat lukulistallani:

Börjlind: Uinu paju pienoinen     5h

Jungstedt: Toiset kasvot             4h

Adler: Häät Venetsiassa             4h

Slaughter: Häpäisty     6h

Pakkanen: Punainen pallotuoli 3h

YHTEENSÄ                         22h

- - -

Aloitin maratonin perjantaina alkuillasta, kun aloitin Börjlindin kirjan. Yöllä myöhän sain sen kirjavan valmiiksi ja alotin Jungstedtin kirjan. Launataina sain kirjan valmiiksi ja jatkoin Adlerin parissa ja sain sen sunnuntaina valmiikis. Iltapäivällä aloitin Slaughterin kirjan. Alkuillasta sain kirjan valmiiksi ja jatkoin iltaa Pakkasen kirjan parissa. Illalla sain Pakkasen kirjan ja aloitin Rudbergin kirjan. Päätän maratonin tähän. 

Karin Slaughter: Häpäisty

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2008 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 17,5 tuntia. Tämä on 6. osa suosittua amerikkalaista sarjaa. Kirjailijan kirjat tästä linkistä
*
Etsivä Lena Adams on todistanut huumatun naisen polttamista elävältä. Poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver ja patologi Sara Linton selvittävät uhrin henkilöllisyyttä ja jäljittävät kadonnutta Lenaa, joka on jutun pääepäilty mutta myös ilmeisesti hengenvaarassa.
Karin Slaughterin uusin kirja Häpäisty alkaa tuttuun tapaan shokeeraavasti. Ensimmäisillä sivuilla tuntematon nainen poltetaan elävältä etsivä Lena Adamsin katsoessa huumattuna vierestä. Poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver ja patologi Sara Linton yrittävät selvittää uhrin henkilöllisyyttä ja jäljittää poliisin käsistä karannutta Lenaa, joka näyttää olevan suuressa vaarassa. Lena pakenee entiseen kotikaupunkiinsa Reeseen, jonka kulissien takaa alkaa paljastua mm. korruptiota, äärioikeistolaista rotuvihaa ja huumekauppaa. Samaan aikaan kun Lena matkaa kohti menneisyytensä salaisuuksia, Sara joutuu syytteeseen leukemiaa sairastaneen potilaansa kuolemasta ja kamppailee pelastaakseen uransa...

Grant County -sarjan kuudes osa Häpäisty on tarina, jonka jälkeen Heartsdale ei ole entisensä. Teos tarjoaa jännitystä ja odottamattomia juonenkäänteitä aina viimeisille sivuille asti.
*
Tämä on kyllä hyvä kirja ja koko sarja. Onneksi tapahtumat saavat jatkoa. Lena on vaikeuksissa ja Sara ja Jeff yrittävät auttaa. Siitä alkaa jahti, jossa kukaan ei ole turvassa. Jännitystä riittää ja tarinaa on pitemmäkin kirjan verran. Suosittelen! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.