tiistai 24. syyskuuta 2024

Lina Areklew: Häpeäpilkku

 

Tämä kirja on julkaistu 23.9.24 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan pituus on noin 11 tuntia ja sen lukee Satu Paavola. Tämä on kolmas osa ruotsalaista dekkarisarjaa. Kirjailijan teokset tästä linkistä. Kuuntelin juuri kaksi edellistä osaa uudestaan, kun niistä eka kerralla pidin ja en muistanut henkilöistä mitään. Nyt vain odotellaan sitten seuraavaa osaa! Se onkin ilmestynyt Ruotissa tämän vuoden keväällä. 
*
Vanhoilla synneillä on pitkä varjo.
Kolmas osa Ulvönin murhat -sarjasta, jossa komisario Sofia Hjortén ja Estonialta selvinnyt Fredrik Fröding selvittävät rikoksia idyllisessä saaristomaisemassa.
Kaksi nuorta geokätköilijää löytää hylätystä malmikaivoksesta ihmisen jäänteitä. Komisario Sofia Hjortén joutuu keskeyttämään vanhempainlomansa ja palaamaan töihin. Salaa hän on helpottunut. Lapsenhoito on puuduttavaa ja entinen rakkaus Fredrik aiheuttaa päänvaivaa. Seudulle takaisin muuttanut Fredrik on näet vakuuttunut, että Sofian tytär on hänen lapsensa. Onneksi rikostutkinta sentään edistyy, kun pian saadaan vihje, että jäänteet saattavat kuulua vuonna 1959 kadonneelle naiselle. Ja sitten tapahtuu uusi murha. Yllättävä loppuratkaisu vetää maton lukijan jalkojen alta.
Lina Areklew (s. 1979) on ruotsalainen kirjailija, joka ennen kirjailijanuraansa työskenteli muun muassa projektipäällikkönä ja kustannustoimittajana. Perheineen Tukholmassa asuva Areklew vietti lapsuutensa Korkearannikon idyllisessä saaristossa, jonne myös Ulvönin murhat -sarja sijoittuu. Jännitystä ja ihmissuhteita yhdistelevän sarjan aloittanut Juhannusruusut valloitti ilmestyessään välittömästi sekä lukijat että kriitikot.
*
Sofia on osittain äitiyslomalla, mutta kaipaa töihin ja sinne palaakin. Fredrik on menossa naimisiin Idan kanssa ja muutta samoille seuduille. Häntä hieretää se, että hän voisi olla Sofian lapsen isä. Samaan aikaana nuoret pojat löytävät geogätkyilleissä naisen käden. Mitä tapahtuikaan vuonna 1959, sitäkin seurataan yhtenä juonenkulkuna. 
Tämä on mukava kirja ja oli helppoa seurata henkilöitä, kun luin kirjat peräkkäin. Suosittelen sellaista, niin siitä saa paljon enemmän irti. Tämä sarja kyllä kannatta lukea, jos yhtään skandi-dekkareista pitää. Annan tälle kirjall 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.