sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Karin Slaughter: Häpäisty

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2008 ja sen kustantaja on Tammi. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 17,5 tuntia. Tämä on 6. osa suosittua amerikkalaista sarjaa. Kirjailijan kirjat tästä linkistä
*
Etsivä Lena Adams on todistanut huumatun naisen polttamista elävältä. Poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver ja patologi Sara Linton selvittävät uhrin henkilöllisyyttä ja jäljittävät kadonnutta Lenaa, joka on jutun pääepäilty mutta myös ilmeisesti hengenvaarassa.
Karin Slaughterin uusin kirja Häpäisty alkaa tuttuun tapaan shokeeraavasti. Ensimmäisillä sivuilla tuntematon nainen poltetaan elävältä etsivä Lena Adamsin katsoessa huumattuna vierestä. Poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver ja patologi Sara Linton yrittävät selvittää uhrin henkilöllisyyttä ja jäljittää poliisin käsistä karannutta Lenaa, joka näyttää olevan suuressa vaarassa. Lena pakenee entiseen kotikaupunkiinsa Reeseen, jonka kulissien takaa alkaa paljastua mm. korruptiota, äärioikeistolaista rotuvihaa ja huumekauppaa. Samaan aikaan kun Lena matkaa kohti menneisyytensä salaisuuksia, Sara joutuu syytteeseen leukemiaa sairastaneen potilaansa kuolemasta ja kamppailee pelastaakseen uransa...

Grant County -sarjan kuudes osa Häpäisty on tarina, jonka jälkeen Heartsdale ei ole entisensä. Teos tarjoaa jännitystä ja odottamattomia juonenkäänteitä aina viimeisille sivuille asti.
*
Tämä on kyllä hyvä kirja ja koko sarja. Onneksi tapahtumat saavat jatkoa. Lena on vaikeuksissa ja Sara ja Jeff yrittävät auttaa. Siitä alkaa jahti, jossa kukaan ei ole turvassa. Jännitystä riittää ja tarinaa on pitemmäkin kirjan verran. Suosittelen! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.