maanantai 31. lokakuuta 2022

Maria Adolfsson: Syöksyvirtaus

 

Syksyn uutuus ilmestyi 30.9.2022 ja se on 5. osa Doggerland-sarjassa. Äänikirjan pituus on reilut 11 tuntia ja sen lukee suosikkini Karoliina Kudjoi. Edellinen osa jäi viime syksynä lukematta, mutta sitä edellinen osa oli nimeltään Meren ja Pirun välissä.

*
Doggerland on dekkarimaailman kiinnostavin matkakohde! 

Suolaisenmakeaa murhaviihdettä tarjoilevan Doggerland-sarjan viidennessä osassa suosikkikomisario on rituaalimurhaajan jäljillä. 

Komisario Karen Eiken Hornby joutuu palaamaan töihin kesken hoitovapaan, kun puiston suihkulähteestä löytyy merkilliseen asentoon jätetty teinitytön ruumis. Vastentahtoisen Karenin mielialaa ei varsinaisesti paranna se, että hänen työparikseen määrätään oudosti käyttäytyvä Astrid Nielsen. Kun toisenkin nuoren ruumis sitten löytyy, alkavat hälytyskellot soida. Ehtiikö murhaaja iskeä uudestaan – ja onko kyseessä sama henkilö, joka on ryhtynyt salakuvaamaan Karenin perhettä? 

Maria Adolfsson (s. 1958) on tukholmalainen kirjailija ja viestinnän ammattilainen. Hänen huippusuosittu Doggerland-sarjansa sijoittuu kuvitteelliseen saarivaltioon Pohjanmerelle, Skandinavian ja Ison-Britannian välimaille. Sarjan lumous perustuu paitsi Doggerlandin ainutlaatuiseen miljööhön myös sen äkkiväärään päähenkilöön, komisario Karen Eiken Hornbyyn. Sarjaa on myyty yksin Ruotsissa yli 330 000 kappaletta. 
*
Tämä kirja on edeltäjiään parempi ja henkilöt alkavat tuntua jo tutummilta. Kirjassa riitti jännitystä aina loppuun saakka. Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.