keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Karin Wahlberg: Yöpäivystäjä

Tämä on Bookbeatin julkaisema äänikirja, joka ilmestyi maaliskuussa 2022. Tämä on ensimmäinen osa Claes Claesson -sarjassa, johon on jo ilmestynyt jatkoakin monen osan verrana. Äänikirjan pituus on vajaat 13 runtia ja sen lukee Markus Bäckman. 

*
Veronika Lundborg-Westman pyöräilee töihin tavallisena torstaiaamuna eikä osaa aavistaakaan, mitä on luvassa. Kevätaurinko pilkistää esiin, ja ilmassa väreilee toivo valoisimmista ajoista. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun hän astuu sairaalan pukuhuoneeseen. Hän löytää kirurgi Maria Kaahnin lyyhistyneenä henkilöstön suihkukopin lattialle. Veronika toteaa ammattilaisen silmin kollegan olevan kuollut.

Hermot ovat sairaalassa jo kireällä stressin, jatkuvan henkilöstöpulan ja leikkausten vuoksi, eikä uusi tragedia paranna tilannetta. Epämiellyttävä, painostava tunnelma leviää sairaalan joka nurkkaan, ja spekulaatiot käyvät kuumana. Oliko kyseessä onnettomuus vai murha? Ja kuka olisi halunnut tappaa Marian?
Rikoskomisario Claes Claesson alkaa kollegoineen kuulustella Maria Kaahnin lähipiiriä. Pian muodostuu kuva monimutkaisesta ihmisestä, naisesta, joka ei ollut työpaikallaan kaikkien suosiossa.
Yöpäivystys on lääkäri Karin Wahlbergin esikoisteos. Se on jännittävä ja asiantunteva sairaalaympäristöön sijoittuva rikosromaani.
*

Tämä on kelpo skandi dekkari ja oman mukavan mausteen kirjaan tuo sen sijoittuminen sairaalaan. Kaikilla tuntuu olevan sutinaa jonkun kanssa ja Marian murhaajan löytäminen tässä suhdeviidakossa tuntuu olevan hankalaa. 
Kirjassa seurataan enimmäkseen Claesin työskentelyä ja jonkin verran myös muiden elämää kuten lääkäri Veronikan elämää. Tässä yhdistyy siis sairaalakirja ja perinteinen dekkari. Hyvä yhdistelmä. Suosittelen tutustumaan ja kyllä minun tarkoitukseni on jatkaa sarjan parissa. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.