perjantai 28. lokakuuta 2022

Karin Fossum: Paha äiti

 

Tämän kirjan kustantaja on Jonny Kniga. Se on juuri julkaistu. Äänikirjan pituus on 7,5 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta.

*
Onneton lapsuus johtaa aikuisuuden murhenäytelmään. 

Eddie Feber -sarjan avausromaanissa äiti luo perhehelvetin, josta voi vapautua vain tragedian kautta. Jos silloinkaan. 

Muita alistava äiti pitää itseään marttyyrina, isä on jo kuollut ja tytär masennuksesta kärsivä pitkäaikaistyötön. Perheen poika työskentelee paikallislehden toimittajana, mutta hänenkään asiat eivät ehkä ole aivan hyvin. Akselin ongelmat voivat itse asiassa olla pahempia kuin pikkusisko Ellinorin. 

Erinomaisessa uutuudessaan Karin Fossum rakentaa taidokkaasti painostavaa jännitystä arkisista elementeistä. Kun tapahtumat riistäytyvät käsistä, Fossum marssittaa näyttämölle suulaan rikostutkija Eddie Feberin. 

Karin Fossum (s. 1954) on palkittu ja ylistetty norjalainen rikoskirjailija, jonka teokset ovat psykologista jännityskirjallisuutta parhaimmillaan. Hänen dekkareitaan on käännetty kymmenille kielille. 
*

Olen aiemmin pitänyt Fossumin kirjoista, mutta tästä kirjasta en kyllä dekkkaria saa, vaikka kuinka vääntäisin. Kyseessä lähinnä perhe tragedia, draama. Eikä tämä ollut jännittäväkään... Ei tämä niin pelästyttänyt, että saatan vielä jatkossakin lukea Fossumin kirjoja. Seuraava ilmestyy ensi keväänä.

Suosittelen lukemaan, jos draama kiinnostaa. Annan tälle kirjalle 2 tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.