maanantai 24. lokakuuta 2022

Samuel Karlsson: Kuolemanpeli

 

Tämä on neljäs osa Jessica Jackson -sarjassa, jota julkaisee Suomessa Bookbeat. Aivan kelpo dekkarisarja länsinaapurista. Tämän äänikirjan pituus on noin 10,5 tuntia ja sen lukee Satu Paavola.

*
Västervikin vankilasta pakenee joukko kovapintaisia, vakavista väkivaltarikoksista tuomittuja miehiä. Joukon johtaja Sergei Barkov on pahin ja vihaa yli kaiken Jessica Jacksonia, jonka ansiosta päätyi aikoinaan lusimaan. Nämä kaksi joutuvat taas nokat vastakkain, kun Jessica kollegoineen lähtee jäljittämään vankikarkureita.

Jessican poika Johannes reppureissaa samaan aikaan Kaakkois-Aasiassa. Thaimaan itäosassa Chanthaburin kaupungissa Johanneksen matkakassa käy vähiin ja hän ajautuu hyväuskoisia länsimaalaisia huijaavien paikallisten vaikutuspiiriin. Ennen kuin poika huomaakaan, hänet on kieputettu mukaan ilkeän gangsteripomon hengenvaaralliseen verkkoon. 

Pääseekö Johannes enää ikinä kotiin Sysisaarelle?

Ja vaikka pääsisikin, onko se maailman turuja yhtään turvallisempi paikka? Jessica ja Sergei pelaavat siellä monimutkaista peliä, jossa panoksena on jommankumman elämä. Kumpi voittaa kuolemanpelin?
*

Rinnakkain seurataan Jessican ja Johanneksin elämää eri suunnilla ja molempien elämät ovat hiuskarvan varassa useita kertoja. Vankikarkurit suunnittelivat pankkiryöstöä, mutta päätyvät paljon isompaan ja kamalampaan iskuun. Jessicalla on oma historiansa vankikarkurien pomon kanssa ja nämä törmäilevät toisiinsa loppuun saakka. Jessican isä on myös palannut kotiin ja on vakavasti sairas. 

Johannes joutuu huijatuksi ja saa isot velat päällensä. Miten niistä voi ikinä selvityä. Myymällä munuaisen, ehdottaa rikoskumppani. Hiuksia nostattavassa seikkailussa mennään ympäri kaukoitää...

Mukava kirja tämäkin ja koko sarja on kiva lukea järjestyksessä, kun henkilöiden suhteet etenevät. Suosittelen sarjaa kaikille skandidekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.