sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Helsingin kirjamessut verkossa vol.1

 

Harmittavaa, että kaikki lavat eivät tallenna ohjelmaa verkkoon. Siellä näkyy vain kaksi lavaa ja niistä tässä lyhyet koosteet:


Bookbeatin vuoden dekkaristi:

        Seppo Jokinen on vuodeen dekkaristi Sakari Koskinen -sarjallaan. Hän on minunkin suomalainen suosikkikirjailija. Olen liki lukenut läpi koko sarjan ja lisäksi monet vuoden kaikki uutuudet. Seuraavana piakkoin on lukulistalla Koskinen ja taikashow.


Jarkko Sipilän merkitys rikoskentällä:

        Sipilä menehtyi viime keväänä ja myös hän on ehdoton suosikkini kotimaisista kirjailijoista. Tästä linkistä näet bloggaamani uutuudet. Olen lukenut koko tuotannon ja harkinnassa lueka ja blogata koko sarja.

        Jarkko "Jara" Sipilä toimi kirjailijan työn lisäksi MTV:n rikostoimituksen päälikkönä. Keskustelijoiden mielestä toimittajan työ kulki hyvin käsikädessä kirjalijan uran jatkona. Kirjat käsittelevät tarkkoja faktoja ja hän käsitteli samoja aiheita fiktiivisenä työajan jälkeen. 

        Niko Rantsi on myös dekkarikirjailija ja hän tutustui Sipilään kirjailijana. Tämä on ollut Rantsin esikuvana. Monien mielestä Sipilä tunsi poliisin työstä jopa enemmän kuin moni poliisi. Kirjailija työtahti ihmetyttää, kun kirjoja on ilmestynyt joka vuosi plus päälle tietokirjoja. Lukijoille faktat näkyvät ja niitä on kuvattu realistisesti. Hän paneutui tarkasti työhönsä ja nosti uusia menetelmiä kirjoihinsa.

        Lisäksi Sipilä kirjoitti elämäkertoja ja oli sosiaalisessa mediassa aktiivinen. Myös rikoskävelyt tulivat tutuiksi Sipilän kanssa. Sipilä oli myös oikeustoimittajien yhdityksen pitkäaikanen puheenjohtaja, joka oli myös merkittävä työsarka. 

        Myös poliisin puolelta on annettu positiivisia kommentteja Sipilän toimittajan työstä. Hän on ollut hyvin suoraselkäinen ja hyvä toimittaja. Hän hoiti työnsä hienotunteisesti ja oli sanansa mittainen ja rehellinen. 

kuva: Timo Ahola


        Pitkän uran tehnyt Sipilä on kehittynyt syvälliseksi ja kuvaa poliisityön ja maailman muuttumista. Kypsymistä kirjoissa on tapahtunut ja rikoksen kuvaus on myös muuttunut maltillisemmaksi. Lisäksi Helsingin kuvaus ja sen muutokset näkyvät hyvin kirjoissa ja oli hyvin uskottava tässäkin työssään.

        Kirjat ja myös uutuusjutut olivat uskottavia ja niissä näkyy tiukka työ, jota kautta hän saavutti uskottavuutta myös fiktiivisiin teoksiin. Myös toimittajana hän oli selkeäsanainen. Myös monimutkaiset tilanteet hän osasi selittää sujuvasti ja selkeästi sekä työssään toimittajana että kirjoissaan. 

        Paras tapa kunnioittaa hänen muistoaan, on lukea hänen tuotantoaan. Sitä minä jatkan ainakin....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.