perjantai 8. huhtikuuta 2022

Simon Häggström: He juoksivat pakoon


Säälimätön kosto Tukholman alamaailmassa

Jennifer ja Malvina ovat paenneet nuorisokodista, he nukkuvat patjoilla parkkihallissa ja huijaavat miehiä saadakseen rahaa. Pian heidät vedetään mukaan vyyhtiin, joka vaarantaa heidän henkensä.

Markus Lundström ja Natalia Volotkova työskentelevät poliisin ihmiskaupparyhmässä ja jahtaavat sutenöörejä ja seksinostajia. Tutkiessaan nuoren tytön kuolemaa, he kuulevat salaseurasta eli ryhmästä miehiä, jotka käyttävät hyväkseen tyttöjä. Jäljet ​​ovat vähissä ja poliisi on epätoivoinen. Voivatko he antaa seksinostajan soluttautua salaisiin kokouksiin poliisin puolesta?

He pääsivät pakoon on realistinen kuvaus tärkeästä aiheesta: niistä yhteiskunnan pimeistä puolista, joilta suljemme usein silmämme. Se on myös tarina kostosta ja ihmisen kyvystä selviytyä äärimmäisissäkin olosuhteissa.

Melkoisen iljettävä kirja, mutta tulihan kuunneltua. Annan kirjalle kaksi ja puoli tähteä.
***
Simon Häggström on poliisi, joka on erikoistunut prostituutioon ja ihmiskauppaan Ruotsin kansallisella operatiivisella osastolla (NOA). Hän on opiskellut Tukholman poliisikorkeakoulussa ja työskennellyt myös huumepoliisina Sergelin torilla. Hän myös luennoi ahkerasti prostituutiosta ja ihmiskaupasta sekä Ruotsissa että sen ulkopuolella. Vuonna 2016 Simon julkaisi esikoisteoksensa Skuggans Lag. He juoksivat pakoon on ensimmäinen Häggströmiltä suomennettu kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.