torstai 14. huhtikuuta 2022

Samuel Karlsson: Syysmurhat


Tämän äänikirjan julkaisija on Bookbeat ja sen pituus on noin 9 tuntia. Kirjan lukee Satu Paavola. Tämä on kolmas osa ruotsalaiseen saaristoon sijoittuvassa dekkarisarjassa. Edellinen osa Murhaaja varjossa tuli kuunneltua viime syyskuussa.  Ja ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 2020. Tämä uusin osa julkaistiin 2.12.2021. Neljäs osakin on jo ilmestynyt ja sen nimi on Kuolemanpeli.

Sysisaarelta katoaa mies, ja ainoa johtolanka ovat seuraavana aamuna laiturilta löytyvät veriset kengät.

Yli kymmenen vuotta myöhemmin kolme nuorta murtautuu talviteloille jätettyyn kesähuvilaan. Yksi heistä löytää kellarista naisen ruumiin. Kaamean löydön jälkeen nuoret tajuavat, että murhaaja on vielä paikalla ja näki heidät.

Kiitos DNA-tunnistusta koskevan lakimuutoksen Jessica Jackson kollegoineen saa ryhtyä selvittämään kylmää katoamistapausta. He eivät voi aavistaa, millaiseen kuolemanspiraaliin Sysisaari tällä kertaa ajautuu. Vuosientakainen rikos herää uudelleen henkiin ja niittää taas väkeä Ruotsin itärannikolta.

Alun perin Smålandin Vimmerbystä kotoisin oleva Samuel Karlsson (s. 1969) on kirjailija ja toimittaja, joka asuu perheensä kanssa Tukholman lähellä. Karlsson on kotimaassaan luonut Jessica Jackson -sarjan avulla menestyksekkään kirjailijanuran varsinkin äänikirjojen parissa. 

Kyseessä on melko perinteinen dekkarisarja, joka sijoittuu kuvitellulle saarelle Ruotsin rannikolle. Suosittelen sarjaa skandidekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.