keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Lee Child: Tappaja


Lee Child: Tappaja, 2006. Äänikirjan pituus on reilut 15 tuntia ja sen lukee Markus Niemi. Tämä taitaa olla heikoin kirja Racher-sarjassa. Tästä tehty elokuva on vielä huonompi. Mutta tässäkin kirjassa seurataan Racherin elämää ja matkaa halki Amerikan.

Yksinäinen pyssymies piiloutuu pysäköintitaloon ja ampuu väkijoukkoon kuusi laukausta. Seurauksena on viisi kuollutta. Surmaaja jättää kuitenkin jälkeensä runsaasti todistusaineistoa, ja poliisi jäljittää hänet nopeasti. Miehen nimi on James Barr, ja tapaus vaikuttaa selvitetyltä.

Jack Reacher on yksinäinen susi. Hän ei pidä paikallaan olosta. Hän pyöri koneiston rattaissa kunnes koneisto alkoi yskiä ja sylkäisi hänet ulos. Siitä lähtien hän on kiertänyt maata, tarkkaillut Amerikan kaaosta linja-auton ikkunasta mukanaan vain hammasharja ja yllänsä olevat vaatteet.

Pidätyksen jälkeen James Barr kieltäytyy puhumasta. Hän sanoo asianajajalleen vain yhden asian: "Hakekaa Jack Reacher." Mutta mikä yhdistää psykopaatin entiseen sotilaspoliisiin?


Suosittelen kirjaa kaikille Racherin ystäville. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.