keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Jørn Lier Horst: Korpimaja

 

Jørn Lier Horst: Korpimaja, 6/2021. Äänikirjan pituus on 10,5 tuntia ja sen lukee Jari Nissinen. Tämä on seitsemäs suomennos Wisting-sarjassa. Osaa kirjoista ei ole julkaistu lainkaan Suomessa. Toivottavasti niitäkin saataisiin. Pari vuotta sitten julkaistiin yksi alkupään kirja, Hylkiöt. Wisting osa 13.

Kun kuolleen poliitikon mökiltä paljastuu tulenarka kätkö, menneisyyteen haudatut salaisuudet nousevat pintaan. Huippusuosittu Wisting on Norjan Wallander!

Rehtinä ja tarmokkaana tunnettu poliitikko kuolee yllättäen sydänkohtaukseen. Kuolemaa tutkiessaan poliisi löytää poliitikon mökiltä Norjan rannikolta jotain, mikä on ristiriidassa tämän maanläheisen julkisuuskuvan kanssa. Asiaa alkaa selvittää rikostutkija William Wisting yhdessä salaisen tutkintaryhmän kanssa. Jäljet johtavat kahteen ratkaisemattomaan tapaukseen, joita ympäröi tiivis valheiden verkosto. Wistingin on paljastettava totuuden synkät ja tappavan rikolliset kasvot.

Tämä sarja on melko tyypillistä skandi-dekkaria ja myös tämä osa on melko tavanomainen. Jotenkin olen kyllästynyt pelkkään rikoksen selvittelyyn ja tässä sarjassa mielummin seuraan Wistingin ja tämän tyttären elämää. Niistä kerrotaan sujuvasti kirjasta toiseen.

Suosittelen kirjaa skandi-dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle neljä- tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.