sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Robin Cook: Myrkky

 

Robin Cook: Myrkky, 1999. Äänikirjana celiassa. Tämä kirja panee miettimään, mitä suuhusi pistät! Taattua Cookia! Ei niin tyypillinen lääkärijännäri, vaikkakin pääosassa taasen tuttuun tapaan kirurgi.

Tunnettu huippuluokan sydänkirurgi Kim on kokenut vastikään riitaisan eron ja sen lisäksi myös työpaikka on yhdistynyt sairaalajättiin. Monet asiat vaivaavat häntä, kun hän tyttären luistelutreenien jälkeen vie tyttärensä hampurilaiselle. Pihvi kuitenkin on saastunut ja ikävä kyllä ei tule kaikessa kiireessä paistetuksi kunnolla. Tytär siis sairastuu ja lopulta hyvin vakavastikin. Sisuuntuneena Kim haluaa syylliset vastuuseen. Varskinkin, kun yksi hampurilaisketjun omistajista on hänen entisen vaimonsa uusi miesystävä.

Seikkailua riittää ja varsinkin teurastamoon liittyvät kohtaukset ovat hyvin vastemielisiä. Ei kyllä heti tee mieli syödä lihaa tämän kirjan luettuaan! Toivottavasti ajat ovat muuttuneet ja varsinkin täällä Suomessa ruuan puhtaus paremmissa kantimissa. Tässä kyllä huomaa, miten tärkeää on kypsentää ruoka kunnolla!

Cook kirjoittaa lääketieteellisistä asioista hyvin kansantajuisesti ja kuitenkin asiat perustellaan ja esitellään myös tarkasti. Kirjan teema on aivan uskottava ja kaikesta karmeudestaan huolimatta hyvää viihdettä. Tämä on vähän erilainen Cookin kirja, mutta kyllä sairaalajäteistä luennoidaan tässäkin.

Tätä kirjaa kyllä en voi suositella herkimmille. Muuten kyllä suosittelen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.