tiistai 30. maaliskuuta 2021

Ann Cleeves: Synkin ilta

 


Ann Cleeves: Synkin ilta 3/2021. Cleeves kirjoittaa sekä tätä Vera-sarjaa että Shetlandin saarille sijoittuvaan Jimmy Perezin tutkimuksista kertova sarja. Hienoa, että näitä molempia julkaistaan suomeksi. Itse pidän enemmän Perez-sarjasta.

TV:stä tuttu Vera Stanhope kiperän murhatutkimuksen pyörteissä

Komisario Vera Stanhope joutuu kotimatkallaan ankaraan lumimyrskyyn. Sakean pyryn keskeltä hän erottaa tieltä suistuneen auton, jonka kuljettajanpuoleinen ovi on auki. Viime tipassa Vera huomaa, että autossa on pieni lapsi turvaistuimessa, ketään muita ei näy. Vera päättää etsiä suojan itselleen ja lapselle, ja sattumalta he päätyvät Brockburniin, ränsistyneeseen kartanoon, jossa on käynnissä juhlat. Hylätyn lapsen kohtalon selvittely saa uuden käänteen, kun kartanon takapihalta löytyy nuoren naisen ruumis.

Synkin ilta on suositun Vera Stanhope -sarjan yhdeksäs osa.

Suoraan sanottua tämä kirja on muiden Vera-kirjojen tapaan vähän tylsä. Minun makuuni liian tavanomainen dekkari. Peruskauraa Veran ja kumppaneiden tutkintaa, jossa törmätään myös Veran sukuun. Yllätyksellistä sen sijaan on se, miten Vera käsittelee vauvaa...

Suosittelen kirjaa dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 3+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.