tiistai 11. elokuuta 2020

Robin Cook: Pahan valta


Robin Cook: Pahan valta, 1991 Gummerus. Äänikirjan julkaisija Celia.

Patty Owenin piti olla ihanteellinen synnyttäjä, nuori ja terve. Kaikki testit osoittivat, että myös vauva oli hyvin kehittynyt. Miksi rutiinisynnytys sitten kuitenkin muuttui hätätapaukseksi.
Arvostetun nukutuslääkärin Jeffrey Rhodesin ura oli mennyttä ja elämä yhtä painajaista – kunnes hän muisti kollegansa itsemurhan vastaavanlaisen tapauksen jälkeen.

On niin mukava palata taasen vanhan kunnon Cookin pariiin! Jeffrey joutuu melkoisen painajaisen keskelle, kun hän venyy hieman huonovointisenakin työtaakan alla ja osallistuu Pattyn hoitoon. Vasta tuomion saatuaan hän alkaa miettimään, että mitä oikein tapahtuikaan. Hän on todella epätoivoinen ja anestesialääkärinä tietää kyllä keinot mihin vaan.

Tutustuessaan kollegansa leskeen, hän alkaa tutkimaan näitä epäonnisia tapauksia ja löytää paljon yhteneväisyyksiä. Hänen täytyy toimia salassa, koska toisaalla häntä jahtaa palkkionmetsästäjä ja toisalla uhkana ovat niin poliisit kuin jotkin muutkin. Taattua jännitystä!

Kirjassa sattuu ja tapahtuu monenlaista. Onhan pituutta äänikirjassakin yli 20 tuntia. Loppua kohden vain vauhti kiihtyy ja onnneksi näissä aina paha saa palkkansa.

Suosittelen kyllä ehdottomasti sairaalajännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle neljä ja puoli tähteä.

2 kommenttia:

 1. Luin Cookin kirjoja joskus vuosia sitten. Tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin olen lukenut niitä eri aikoina useita kertoja.
   Harmi, kun niitä ei ole nyt vähään aikaan julkaistu Suomessa, vaikka uusia onkin saatavilla...

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.