lauantai 22. elokuuta 2020

Rake Tähtinen: Kylmä käsi


Rake Tähtinen: Kylmä käsi, lukija: Sami Lalou. Alunperin Myllylahden kustantamana ilmestynyt 2018. Nyt Saga egmont on julkaissut sen äänikirjana. Sen pituus on noin 6 tuntia.

Kylmä käsi on Rainer Tähtisen viides teos kiitellystä Petäjämäki-sarjasta. Se vie lukijat jälleen syvälle uusikaupunkilaismaisemiin, sen tummimpiin saarekkeisiin. Teoksessa liikutaan elämän ja kuoleman rajamailla.

Tämä onkin mukavan lämminhenkinen kirja, jossa päähenkilöinä ovat poliisit, joilla ei ole mitään normaalista perhearjesta poikkeiavia ongelmia. Tapauksen tutkintaa seurataan sopivassa määrin ja myös päähenkilöiden yksityiselämään seurataan. Ainut mikä kirjassa pistää korvaan on se klisee, että miehiä puhutellaan sukunimellä ja naisia etunimellä....

Tapahtumat saavat alkunsa, kun lintubongari löytää jäältä irtonaisen miehen käden. Tälle tapahtumapaikalle hälyytetään vapaapäivältään myös komisario Petäjämäki. Hänen avovaimonsa on raskaana ja tässä uudessa elämäntilanteessa on hänellä totuttelemista.

Pidin tämän kirjan tunnelmasta ja siinä ei rikoksilla mässäillä. Ennen tämän kuuntelemista, kokeilen pätkän verran toista kotimaista uutuusäänikirjaa, mutta huumemaailma ei kertakaikkiaan nappaa. Tässä kirjassa sen sijaan on viihdettä juuri sopivasti.

Suosittelen kirjaan dekkareiden ystäville. Annan kirjalle 4- tähteä.


2 kommenttia:

  1. Piti heti avata postauksesi, kun ajattelin että Rake Tähtiseltä on ilmestynyt uusi kirja. Rake Tähtisen kirjat haluan aina lukea, jo siitäkin syystä, että tyttäreni oli pitkään hänen työkaverinsa. Toivotaan, että uuttakin Tähtistä saamme vielä lukea.

    VastaaPoista
  2. Joo, toivottavasti sarja jatkuu.
    Laitoinkin jo ensimmäisen osan lukulistalleni.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.