tiistai 18. elokuuta 2020

Kristina Ohlsson: Korkein tarjous kuolemasta

 Kristina Ohlsson: Korkein tarjous kuolemasta. 17.8.2020 WSOY. Äänikirjan lukee Aku Laitinen ja sen pituus on 12,5 tuntia. 

Olen lukenut kaikki Ohlssonin aikusille tarkoitetut kirjat ja olen pitänyt erityisesti Fredrika Bergman -sarjasta. Myös muut kirjat ovat olleet hyviä. Valitettavasti tämän kohdalla jouduin pettymään. Ensinnäkään en ole sinut päähenkilön Martin Bennerin kanssa. Minusta hän on tylsä ja hänen elämäntapansa on vastenmielinen. Myös kirjan aihe on ikävä. Lisäksi vielä kerronta minä-muodossa, niin siinähän se oli.

Kirjaa lukiessa päälimmäinen tunne oli tylsyys ja kirja tuntui tyhjänpäiväiseltä. Vaikka loppupuolella oli jännityksen tapaista, niin ei sekään napannut. Kustantaja kertoon kirjan olevan hauska, mutta siihen en kyllä minä voi yhtyä.

Asianajaja Martin Benner rakastaa vanhoja tavaroita. Kun hänen ystävänsä Henry Schiller sairastuu ja kuolee, Bennerille tarjoutuu elämänsä tilaisuus saada Henryn osa newyorkilaisesta antiikkiliikkeestä itselleen. Hyvä onni ei kuitenkaan kestä kauan, sillä pian selviää, että Henry murhattiin. Samaan aikaan Benner havahtuu siihen, että häntä seurataan. Joku vahtii hänen jokaista askeltaan ja vaanii hänen talonsa lähellä jättäen vain epämääräisiä jälkiä lumeen.

Martin ryhtyy tutkimaan Henryn kuolemaa ja joutuu yhä syvemmälle hämärien antiikkibisnesten maailmaan. Rajat totuuden ja valheen sekä ystävän ja vihollisen välillä sekoittuvat. Kuka Henry Schiller oikein oli?

Kristina Ohlssonin (s. 1979) älykkäät ja taitavasti rakennetut dekkarit ovat nostaneet hänet Pohjoismaiden suosituimpien jännityskirjailijoiden joukkoon. Yhteensä hänen kirjansa ovat myyneet kolme ja puoli miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Fredrika Bergman- ja Martin Benner -sarjojen lisäksi Ohlsson on kirjoittanut lapsille suunnattuja jännitysromaaneja. Martin Benner -sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Lotus blues ja Mion blues.

Muistaakseni nuo tämän sarjan kaksi edellistä osaa olivat jännittäviä ja tuntuukin, että tämä osa olisi jotenkin pakolla kirjoitettu. No, nämä ovat vain minun mielipiteitä ja jokainen luokoon omansa.

Eli suosittelen kirjaa Martin Bennerin ystäville. Annan tälle kirjalle kaksi tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.