tiistai 31. maaliskuuta 2020

Susan Casserfelt: Tatuoitu ympyrä


Susan Casserfelt: Tatuoitu ympyrä, äänikirja ilmestyi 17.3.20. Tatuoitu ympyrä oli ruotsin kuunnelluimpia dekkareita vuonna 2017. Se on vauhdikas psykologinen trilleri ja toinen itsenäinen osa Höga kusten -sarjassa, jonka aloitti Papin pikku tyttö. Äänikirjan pituus on noin 14,5 tuntia ja sen lukee suosikkini Karoliina Kudjoi. Julkaisija Word Audio Publishing, joka on julkaissut myös Christina Larssonin kirjoja äänikijoina.

Kesken illallisen Kajsa kuulee jotain, jonka tajuaa pian olevan laukauksia. Hän säntää paikalle ja löytää henkihieverissä olevan miehen. Pian paikalle saapuu joitain outoja poliiseja, jotka lähettävät Kajsan pois. Tilanne jää mietityttämään häntä ja hän alkaa selvittämään tapausta. Toisaalta häntä on pyydetty Ö-vikissa avoimena olevaan poliisin virkaan, johon hän päättää viimetingassa hakea.

Toisaalta seurataan osin ulkomaalaista seuruetta halki Ruotsin ja lopulta Höga kustenissa. Keitä he ovat ja miksi he ovat hakeutuneet pienelle paikkakunnalle ja miten ihmeessä kaksi sikaa liittyy heidän toimiinsa. Myös boheemin Zetan seikkailuja seurataan omana juonenkäänteenään ja mietityttää, että miten kaikki liittyvät toisiinsa. 

Loppua kohden kirjan tahti kiihtyy ja en malttanut odottaa, että pääsen jatkamaan kuuntelemista. Tämä kirja oli selvästi parempi, kuin ensimmäinen osa. Annan tälle kirjalle neljä tähteä. Ja suosittelen ruotsalaisten dekkarien ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.