sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Yrsa Sigurðardóttir: Näen sinut

 

Tämä kirja on julkaistu äänikirjana 22.2.24 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on vajaat 14 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Tämä kirja aloittaa uuden sarjan. Tämä kirjailijan aikaisemmat teokset löytyvät tästä linkistä
*
Islantilaisen mestaridekkaristin häikäisevän koukuttava Musta jää -sarja alkaa.

Kylmänä talvipäivänä syrjäisessä Hvalfjörðurin vuonossa naapuri saapuu talolle, jonka asukkaita ei ole näkynyt viikkoon. Perhe ei reagoi koputukseen, ja naapuri menee sisään takaovesta. Hän kohtaa kammottavan näyn ja juoksee ulos kauhusta mykkänä.

Rikospoliisi Týr ja oikeuslääkäri Iðunn hälytetään hirvittävälle rikospaikalle. Kaikki perheessä ei ole niin kuin on luultu. Kun mysteerit alkavat ratketa, kukaan ei säily ehjänä. Jokainen tutkintatiimin jäsenistä joutuu samalla kohtaamaan oman menneisyytensä ja pahimmat pelkonsa.

Yrsa Sigurðardóttir on islantilaisen jännityksen kiistaton mestari.
*
En kyllä oikein päässyt tämän kirjan imuun ja kuunteleminen oli vähän pakkopullaa. Ehkä annan tälle sarjalle vielä mahdollisuuden, kun Islantiin sijoittuvat kirjat ovat kivojaa. Suosittelen islantilaisten kirjojen ystäville. Annan tälle kirjalle 3 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta. Täytyy ottaa kuunteluun seuraavaksi :)

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.