lauantai 24. helmikuuta 2024

Jules Verne: Kapteeni Grantia etsimässä. Vol 2

 

Tämä loistava kirja on ilmestynyt alunperin 1867 ja äänikirjan kuuntelin Celiassa. Tämä on ensimmäinen osa kolmiosaista sarjaa. Olen lukenut tämän monta kertaa ensimmäinen äänikirja-postaus löytyy tästä linkistä.  Vernen kaikki kirjat löytyvät taasen tästä linkistä

*
Lordi Glenarvan huvipurren miehistö ottaa kiinni vasarahain. Miehistö ei voi uskoa silmiään, kun hain vatsasta löytyy pullopostia. Pullopostin on lähettänyt muuan kapteeni Grant, joka on joutunut miehistöineen haaksirikkoon. Grant on epätoivoisena kirjoittanut arvioidun sijaintinsa kolmella eri kielellä – vesi on kuitenkin tärvellyt osan kirjoituksesta.

Lordi Glenarvan päättää etsiä kapteeni Grantin. Etsintöihin osallistuvat myös Grantin lapset Mary ja Robert.

“Kapteeni Grantia etsimässä” on Jules Vernen kirjoittaman trilogian kakkososa, jossa etsintämatka suuntautuu kohti Australiaa.

Ensimmäinen osa on “Kapteeni Grantin lapset” ja viimeinen "Kapteeni Grantin löytyminen".


Jules Verne (1828–1905) oli ranskalainen kirjailija. Hänen tunnetuimpia romaanejaan ovat “Matka maailman ympäri 80 päivässä” sekä “Matka maan keskipisteeseen”.

Verne oli ensimmäisiä science fiction -kirjailijoita. Hän kirjoitti esimerkiksi sukellusveneistä ja lentokoneista ennen kuin niitä oli varsinaisesti edes keksitty.

Verne on yksi maailman käännetyimmistä kirjailijoista.

*
Tämä on kyllä tosi hyvä kirja ja innolla odotan seuraavaa osaa, joka on nyttemmin luettuna äänikirjapalveluissa.  Seikkailua riittää etelä-Amerikassa ja jännitystä on mukavasti. Jos et ole tutustunut vielä Vernen kirjoihin, niin tästä on hyvä aloittaa.... Itsekin aloitin tästä ja ihastuin heti.

Annan edeleen tälle kirjalle täydet 5 tähteä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.