torstai 29. helmikuuta 2024

Joona Keskitalo: Saari, joka repesi

 

Tämä kirja on ilmestynyt 9.2.24 ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä aloittaa uuden Takamailla-sarjan ja seuraava osa sijoittuu Pohjois-pohjanmaalle. 
*
Korppoo, sinne on moni kuollut.

Joona Keskitalon uusi Takamailla-trillerisarja matkaa pitkien hiekkateiden päihin seuduille, missä suomalainen mielenmaisema kukoistaa jääräpäisimmillään. Saari, joka repesi kertoo kahdestatoista askeleesta, jotka syöksevät Turunmaan saaristoidyllin täydelliseen kaaokseen.

Mitä tapahtuu, kun pikkukylän juoppo ja ikuinen tunari saa vahingossa sankarin viitan harteilleen? Entä kun kylälle tärkeän vierasvenesataman uudeksi omistajaksi ilmaantuu nuori kaupunkilaisnainen, jonka jokainen yritys on päätynyt epäonnistumiseen? Tai kun merestä löytyy venesataman entisen omistajan ruumis, mutta leski ei kyyneleitään mieheen tuhlaa?

Kehen kohdistuvat epäilyt, kun ruumiita ilmaantuu lisää ja lähistöllä liikuskelee myös hämäräperäinen venäläiskolmikko? Ja miten tähän kaikkeen liittyy Frank Sinatralla elämäänsä ääniraidoittava vanhus, joka on tullut Korppooseen kuolemaan, mutta ei tylsyyteen?

Joona Keskitalon Takamailla-trillerisarjassa matkataan pikkukyliin eri puolille Suomea, missä paikalliset yhteisöt setvivät rikoksia omin voimin ja kyseenalaisin keinoin. Sarjan jokainen osa on itsenäinen kertomus omine jäljittelemättömine hahmoineen.

Joona Keskitalo (s. 1992) on espoolainen kirjailija, jolta on aiemmin julkaistu huumebisnekseen ajautuvista koulukaveruksista kertova Tottelemattomat-rikosromaanitrilogia.
*
Tämä oli melko tasapaksu kirja, mutta maisemat olivat hienot, niistä olisi voinut kertoa enemmänkin. Suosittelen kotimaisten dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 3 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.