maanantai 12. helmikuuta 2024

Douglas Preston & Lincoln Child: Houreuni

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi 2017 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on reilut 17 tuntia ja sen lukee Jari Nissinen. Tämä on osa Pendergast-sarjaa

*
Erikoisagentti Pendergast on surrut jo 12 vuotta vaimoaan Heleniä, joka kuoli traagisesti leijonan hyökättyä hänen kimppuunsa Sambiassa. Tutkaillessaan Helenille kuulunutta metsästyskivääriä Pendergast oivaltaa yhtäkkiä, että onnettomuus olikin huolellisesti lavastettu murha.

Pendergast matkaa Afrikan safareille, New Orleansin kartanoihin ja Louisianan suoalueille selvittääkseen,

mitä todella tapahtui. Saadessaan selville edesmenneen vaimonsa tarkoin varjelemia, hämmentäviä salaisuuksia Pendergast joutuu miettimään, kenen kanssa hän oikein meni naimisiin. Mutta miksi Helen murhattiin, ja kuka oli syypää? Kosto ei ole suloinen - se on vääjäämätön.

”[Pendergast-kirjoista] tulee koko ajan tummasävyisempiä ja tyylikkäämmin kirjoitettuja... Tämä saattaa olla Pendergast-romaaneista paras.” - Booklist tähtiarviossaan
*
Pendergastin vaimo on kuollut leijonan hyökättyä 12 vuotta sitten ja nyt ilmenee uusia johtolankoja siittä, että joku olisikin surmannut tämän. Pendergast lähtee etsimään tappajaa D'Argostan kanssa ja joutuvat kaikki hengenvaaraan. 

Taasen seikkailla niin Afrikassa kuin ympäri Amerikkaa. Hyvä kirja, jännitystä riittää... Suosisttelen tutustumaan! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Tämä kaksikko osaa asiansa ja se on tässäkin onnistunut luomaan monista palapelin osasista kootun vekkulisti veijarinomaisen, mukavalukuisen ja omaleimaisen dekkarin, jonka kyydissä viihtyy.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.