lauantai 17. helmikuuta 2024

C.J. Tudor: Saarroksissa

 

Tämä kirja on julkaistu 15.2.24 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on vajaat 12 tuntia ja sen lukee Satu Paavola. En ole vähään aikaa lukenut Tudorin kirjoja, mutta nyt päätin tarttua tähän kun sain arvostelukappaleen kustantajalta. Kiitokset siittä.
*
Jääkylmä taidonnäyte brittikauhun kiistattomalta mestarilta.

”Tunnelmallinen, huippuunsa latautuneen jännitteinen ja paikoittain hyvin klaustrofobinen… flirttailee kauhulla ja lunastaa kaikki lupaukset.” – Crime Time

Hannah on jumissa tieltä suistuneessa bussissa, jonka oli määrä kuljettaa hänet koulutovereineen turvaan. Meg herää gondolihissistä viiden tuntemattoman kanssa vailla aavistustakaan siitä, miten he päätyivät riippumaan satojen metrien korkeuteen. Carter kumppaneineen on syrjäisessä hiihtomökissä, kun mökin generaattori alkaa yskähdellä. Ulkona raivoaa hengenvaarallinen lumimyrsky, mutta todellinen uhka on lähempänä kuin kukaan heistä osaisi arvatakaan…

C. J. Tudor on englantilainen menestyskirjailija, jota on nimitetty Britannian ikiomaksi Stephen Kingiksi. Tudorin kauhunsävyttämät romaanit ovat koukuttaneet lukijoita yli 40 maassa ja valloittaneet myös Suomessa. Tudorin viides suomennettu teos Saarroksissa on luita ja ytimiä hyytävä täystyrmäys, jota ei voi laskea käsistään mutta jonka haluaisi samalla haudata syvälle lumikinokseen pelonsekaisen kunnioituksen vallassa.
*
Tämä kirja on dystopia ja kirjoitettu ennen koronaa. Kuitenkin maailma on mullistunut oudon viruksen kourissa ja vain pieni joukko sinnittelee ja yrittää päästä päämääräänsä. Kirja on tosi jännitävä ja siinä tapahtuu paljon. En suosittele herkimmille lukijoille. Muuten kuitenkin kirja soljuu sujuvasti eteenpäin. Kanattaa tutustua. Annan kirjalle 4- tähteä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.