perjantai 9. helmikuuta 2024

Sami Parkkinen: Punainen pyörre

 

Tämä kira on ilmestynyt 2.1.24 ja sen kustantaja on Lind & Co. Äänikirjan pituus on 10,5 tuntia ja sen lukee Jaakko Ohtonen. 
*
Carl-Johan Hakala (CJ) on määrätty asepalveluksessaan säätämään laitetta, jonka käyttötarkoitusta ei hänelle kerrota. Eräänä päivänä CJ havahtuu outoon ääneen ja löytää naapurinsa eversti Glicksteinin kotoaan verilammikon keskeltä. Glicksteinin 19-vuotiaan Lisette-tyttären kanssa CJ tekee parhaansa pelastaakseen miehen hengen. Avukseen he saavat myös everstin luottomiehen, testosteronin ylituotannosta kärsivän Henrik Granbergin, jonka muistot entisestä elämästään tuntuvat kadonneen sumuun. Samaan aikaan Tokiossa komisario Naoki Iwasaki tutkii kuolemantapausta, jossa ranskalainen tekniikkajätin johtaja, Augustin Delcourt, on menehtynyt. Delcourtin tietokoneelta löytyy kiristysviesti, jossa annetaan ymmärtää, että viestin lähettäjä pystyy kontrolloimaan Delcourtin kantamaa sydämentahdistinta. Mikä yhteys on Tokiossa tapahtuneella kuolemantapauksella ja Suomessa hengestään taistelevalla everstillä? Sami Parkkisen koukuttava trilleri avaa näköalan maailmaan, jossa ihmistä on enää vaikea erottaa koneesta ja jossa Kiinasta käsin harjoitettu valvonta on saavuttanut myös syrjäisimmän Suomen.
*
Tulipahan luettua tämä, mutta en ollenkaan välittänyt. En ole kohderyhmää. Suosittelen scifin ystäville. Annan kirjalle 2+ tähteä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.