sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Erin Kelly: Tanssija kuolee kahdesti

 

Äänikirja on julkaistu 6.6.2022 ja sen pituus on noin 13,5 tuntia. Kirjan lukee Johanna Kokko. Tämän kirjan tapahtumat pyörivät balettimaailmassa, mikä on täysin vierasta miulle. Kirjassa tapahtuu yllätyksiä toisensa jälkeen ja välillä meinasin tipahtaa kärryiltä, että kuka on kuka. Jos tanssimaailma kiinnostaa, niin tämä kirja varmasti vetää puoleensa. Elämä on hyvin raakaa, kun koko elämän työ murskautuu loukkaantumiseen.

Jokainen tanssija kuolee kahdesti. Ensimmäinen kuolema, uran päättyminen, on kauhistuttavin. Sen rinnalla elämän päättyminen tuntuu mitättömältä.

Prima ballerina Ava Kirilova on uransa huipulla ja viimein Joutsenlammen pääroolissa. Se on vaatinut Avalta vuosia armotonta työtä, kipua ja uhrauksia Lontoon Russian Ballet Companyssa, mutta on kaiken vaivan arvoista. Edes herra K - Avan isä ja balettiryhmän pelkoa herättävä johtaja - ei löydä tyttärensä askelista huomautettavaa. Ava on kivunnut muiden ahkerien ja lahjakkaiden tanssijoiden ohitse, ja hänen jokaista askeltaan seurataan herkeämättä. Pienikin virhe voi antaa jollekulle toiselle mahdollisuuden tanssia baletin historian tavoitelluimmassa roolissa. Yksikin väärä askel, ja Avan koko elämä voi olla ohitse.

Balettimaailmaan sijoittuva tiivistunnelmainen psykologinen draamatrilleri kertoo petoksesta, menestyksen hinnasta ja kohtalokkaista harha-askelista.

”Kuin Black Swan yhdistettynä Killing Eveen, höystettynä mitä loisteliaimmalla silmänkääntötempulla” - Grazia Online

Yleensä olen pitänyt Kellyn tuotannosta, ne ovat saaneet 4+ tähteä. Tähän kirjaan en nyt vain päässyt sisään ja annan kirjalle "vain" 3- tähteä. Sain kuitenkin kuunneltua sen kokonaan, joten huonosta kirjasta ei toki ole kysy. Suosittelen tätä kirjaa kaikille tanssista kiinnostuneille tai muuten jännityksen ystäville.
Kustantajalle kiitos arvostelukappaleesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.