keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

B.A. Paris: Herätä minut kuolleista

 

Hyvää naistenviikkoa! Se on hyvä aloittaa tällä kirjalla.
Se on julkaistu 20.6.22. Äänikirjan pituus on reilut 8 tuntia ja sen lukee suosikkini Karolina Kudjoi. Kyseessä on kolmas suomennos B.A.Parisilta. Aikasemmat kirjat, jotka olen lukenut löytyvät tästä linkistä.

Finn ja Layla ovat nuoria ja rakastuneita, ja heillä on valoisa tulevaisuus edessään. He ovat ajamassa takaisin kotiin Ranskan-lomaltaan, kun Finn päättää keskellä yötä poiketa hiukan turvattoman oloiselle pysähdyspaikalle ja jättää Laylan yksin autoon torkkumaan. Kun hän palaa, vain parin minuutin päästä, Layla on kadonnut jäljettömiin. 

Tämän tarinan Finn kertoo poliisille. Se on totuus - mutta ei koko totuus. 

Finn päätyy rakentamaan onnellisen elämän Ellenin, Laylan sisaren kanssa. He ovat voineet jakaa surun Laylan katoamisesta. Ellenissä on kuitenkin jotakin, mikä on jäänyt arvoitukseksi Finnille, mutta Finn ei halua kuunnella vaistoaan, joka kertoo, ettei Elleniin voi luottaa...

Juuri kun Fin ja Ellen ovat menossa naimisiin, Finn saa puhelinsoiton: Joku on nähnyt Laylan elossa. Esineitä Laylan menneisyydestä alkaa ilmestyä Finnin ja Ellenin kotiin. Finn saa salaisia viestejä, sähköposteja tuntemattomilta jotka tietävät liikaa, varoituksia ja vihjeitä. 

Onko Layla edelleen elossa? Mitä hän Finnistä haluaa? Ja mitä kaikkea hän itse tietää katoamisyöstään?

Psykologisen jännityksen mestariteos, joka saa lukijan epäilemään kaikkea ja kaikkia aina viimeisten sivujen huipennokseen saakka.

Alusta asti on selvää, että Finn ei kerro kaikkea tulevalle vaimolleen. Hän viettää entistä enemmän aikaa työhuoneessaan ja lähtee oudoille ajeluille keskellä yötä. Ellen on kadottanut kauan sitten maatuskanukestaan pienimmän osan ja yllättäen löytää tämän maalin tahriman nuken pihatieltä. Vain Layla on voinut tuoda sen. Maatuskat ovatkin keskeisessä roolissa koko kirjan edetessä.

Finnin on tehtävä vaikea valinta, kauan sitten kadonneen Laylan ja uuden kihlattunsa Ellenin välillä... Heidän ystävänsä yrittävät auttaa, mutta onko heillä kuitenkin sormensa jotenkin pelissä mukana... Laadukasta jännitystä alusta loppuun saakka! 

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä.

Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.