maanantai 16. elokuuta 2021

Michael Connelly: Runoilija

 

Michael Connelly: Runoilija, 1996/ suomeksi 2005. Äänikirjana celiassa.

Kuolema kuuluu rikostoimittaja Jack McEvoyn jokapäiväiseen työhön. Mutta tällä kertaa se liippaa liian läheltä. McEvoy törmää juttuun, jota hän ei olisi ikinä halunnut kirjoittaa: hänen poliisiveljensä on tappanut itsensä. Jackin epäilykset kuitenkin heräävät. Tutkiessaan veljensä tapausta hän huomaa samankaltaisuuksia eri paikkakunnilla tapahtuneissa poliisi-itsemurhissa. Onko kuolemien takana itseään runoilijaksi kutsuva sarjamurhaaja, joka käyttää käyntikorttinaan Edgar Allan Poe -sitaatteja? Korkeaoktaaninen jännitys tiivistyy äärimmilleen. Miten Jack McEvoy selviää haasteesta? Onko hän itse murhaajan tähtäimessä? Toimittaja Jack McEvoy muistuttaa luojaansa kirjailija Michael Connellya enemmän kuin muut tämän päähenkilöt, sillä ennen kirjailijaksi ryhtymistään Connelly työskenteli rikostoimittajana. Jännärissä tehdään teräviä huomioita siitä, miten kunnianhimo ajaa journalistisessa ajattelussa usein oikeuden ja totuuden tavoittelun ohi. Runoilijan mysteeri jäi kytemään Michael Connellyn mieleen ja hän kirjoitti Runoilijalle jatkoromaanin Rotkon pohjalla. Siinä seikkailee vanha tuttu Harry Bosch.

Tässä Connellyn viidennessä kirjassa esitellään toimittaja McEvoy, joka seuraavan kerran sitten palaakin kirjoihin useiden vuosien päästä. Tämä Runoilija jatkuu myöhemmin Harry Boschin toimesta kirjassa Kuilun partaalla. Mukavasti on näitä päähenkilöitä Connellyn kirjoissa ja myöhemmin ne yhdistyvät sitten muihin henkilöihin. Tosi kiva seurata!

Tässä kirjassa tutkitaan vaikeita aiheita, kuten itsemurhia ja lasten hyväksikäyttöä. Onneksi niihin ei liikaa paneuduta, vaan keskitytään ratkaisemaan tapauksia. McEvoy selvittää tapausta ja pääsee FBI:n mukaan tutkimaan tapausta. Mutta voiko hän luottaa g-miehiin? Saako hän kaikki tiedot. Saadaanko syyllinen selville ajoissa? Ja onko siinä kaikki?

Seuraava Connellyn kirja on nimeltään Yöihmisiä ja siinä on päähenkilönä taas Los Angelesin poliisi Harry Bosch.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.