keskiviikko 4. elokuuta 2021

Michael Connelly: The last coyote

 

Harry Bosch -sarjan neljäs, suomentamaton osa, jossa Bosch on lomautettuna ja ryhtyy tutkimaan äitinsä vanhaa kuolemaa. 1995. Äänikirjana Amazon Audiblessa.

Suspended from his job with the LAPD, Harry Bosch must face the darkest parts of his past to track down his mother's killer...even if it costs him his life.
Harry Bosch's life is on the edge. His earthquake-damaged home has been condemned. His girlfriend has left him. He's drinking too much. And after attacking his commanding officer, he's even had to turn in his L.A.P.D. detective's badge. Now, suspended indefinitely pending a psychiatric evaluation, he's spending his time investigating an unsolved crime from 1961: the brutal slaying of a prostitute who happened to be his own mother.
Even after three decades, Harry's questions generate heat among L.A.'s top politicos. And as the truth begins to emerge, it becomes more and more apparent that someone wants to keep it buried. Someone very powerful...very cunning...and very deadly.
Edgar Award-winning author Michael Connelly has created a dark, fast-paced suspense thriller that cuts to the core of Harry Bosch's character. Once you start it, there's no turning back. 

Harry Bosch ei jää lepäämään laakereilleen, vaikka hän on lomautettuna. Hän suuttui pomolleenja työnsi tämän lasiseinän läpi. Sen sijaan, että olisi saanut syytten, Bosch joutuu psykplogin terapiaan. Koska edellisessä jutussa sivuttiin hänen äitinsä kuolemaa, hän päättää ryhtyä selvittämään sitä. Äiti oli prostituoitu ja hänen kuolemaansa ei aikoinaan tutkittu kunnolla. Nyt Bosch päättää oikaista asian.


Myös talon kanssa on ongelmia. Taloon pääsy on kielletty romahtamisvaaran takia, mutta Bosch kuitenkin asuu siellä ja yrittää remontoida sitä myös vapaallaan. Talon paikka on todella mahtava vuoren rinteessä, joten hän tosissaan haluaa asua paikalla vielä. Talo on rinteessä pilarien päälle rakennettu ja terassi avautuu komeaan kaupunkinäkymään.

Tämä kirja on olennainen osa Harry Bosch -sarjassa ja ihme, että tätä ei ole suomennettu. No onneksi tämä onnistuu englanniksikin. Omistan tämän kirjan painettunakin ja luin sen aikaisemmin ja nyt sitten uudestaan äänikirjana. Seuraavassa osassa, Runoilija,  ei olekaan Boschia, vaan pää osassa seikkailee Jack McEvoy ja mukana myös Rachel Walling, joka nähdään myös muissa kirjoissa.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.