sunnuntai 8. elokuuta 2021

Nämäkin jäi kesken...

Ilmestyy 20.7.2021
Voiko ystävän kuolemasta koskaan päästä yli?

”Hyvin kirjoitettu, koukuttava rikosromaani, jonka odottamattomat twistit luovat jännitystä ja dramatiikkaa. Päähenkilöt ovat eläväisiä ja uskottavia, ja miljöö tuntuu autenttiselta.” BTJ, Ruotsi

Robertilla on synkkä menneisyys: kolmekymmentä vuotta sitten häntä syytettiin ystävänsä Maxin murhasta. He olivat 11-vuotiaita.

Koko elämänsä Robert on piileskellyt varjoissa ja vältellyt muita ihmisiä. Hänellä ei ole mitään muistikuvaa tapahtuneesta eikä mitään halua ajatella menneisyyttä. Mutta sitten Lexa, Maxin murhaa tutkiva toimittaja, ottaa yhteyttä ja vaatii saada tietää lisää. Ja sitten löytyy uusi ruumis.

Ken leikkiin ryhtyy on hyytävän raaka dekkari Lars Keplerin ja Silta-sarjan ystäville.

Bo Svernström (s. 1964) työskentelee Aftonbladetin toimittajana ja hänellä on tohtorintutkinto ruotsalaisesta kirjallisuudesta. Hänen esikoisromaaninsa Uhri ja pyöveli myytiin kymmeneen maahan, ja se myi kymmeniä tuhansia kappaleita Ruotsissa. Svernström asuu Tukholmassa ja kirjoittaa kolmatta romaaniaan.


Kun Petran 6-vuotias tytär Ava katoaa menee Petra täysin tolaltaan. Rikospoliisi Nick Johansson saa tapauksen tutkittavakseen ja alkaa selvittää tapausta kollegansa Klara Pilin kanssa. Vähän tapauksen jälkeen myös toinen tyttö katoaa samasta koulusta, ja tutkintaan on laitettava vauhtia ennen kuin useampi lapsi katoaa. Tukholmaan ja Sundsvalliin sijoittava dekkari on ensimmäinen osa sarjassa, jonka päähenkilöinä ovat rikostutkijat Nick Johansson ja Klara Pil.

- - -

Molempia kyllä tosissani yritin kuunnella, mutta pakko oli jättää kesken...
Mun kategorioissa nämä siis saavat yhden tähden.

4 kommenttia:

 1. Ruotsalaisia dekkareita on pilvin pimein. Henkilöhahmot ja sarjojen tapahtumat sekoittuvat välillä iloisesti keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin voi käydä. Ja eipä ne kaikki aina nappaa...

   Poista
 2. Joskus on hyvä tehdä tällainenkin postaus. Kaikki ei todellakaan aina nappaa.

  VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.