perjantai 6. elokuuta 2021

Lee Child: Viides matkustaja

 

Lee Child: Viides matkustaja, 2009. Äänikirjan pituus vajaat 14 tuntia, ja lukijana toimii Markus Niemi. Kustantaja on Karisto.

New Yorkin öisessä metrovaunussa istuu vain Jack Reacher ja viisi muuta matkustajaa - mutta yksi heistä kiinnittää välittömästi Reacherin huomion. Nainen täyttää kaikki kohdat listalta, jonka Reacher oppi jo kauan sitten entisessä elämässään: itsemurhapommittajan tuntomerkit..


Tämä kirja sopii hyvin Helmet-haasteen kohtaan, 41. Kirjassa matkustetaan junalla. Jack Reacher matkustelee ympäriinsa Manhanttanilla niin kävellen kuin metrolla. Näissä on kyllä mahtavana osana paikkojen ja ympäristöjen kuvaukset. Ja ei kyllä uskoisi, että kirjoittaja on englantilainen.

Reacher joutuu keskelle jotain todella erikoista. Mukaan liittyy niin kongressiedustaja kuin entisen Neuvostoliiton alueelta tullut naiskaksikko, joilta on hukassa jotain bittimuotoista. Reacher matkaa vaarasta toiseen ja näiden kirjojen tapaan, aivan viimeiseen saakka. Tässä kirjassa on minun makuuni vähän liikaa raakuutta ja tämä ei niitä parhaimpia ole. Mutta kuuluu kyllä olennaisena osana sarjaan. Edellinen osa, Terässeinä, sijoittui täysin erilaiseen ympäristöön. Kuten myös sarjan seuraava osa (61 tuntia), joka on muistaakseni tosi hyvä. 

Suosittelen kirjaa Reacherin ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.