torstai 2. joulukuuta 2021

Marraskuun luetut


Istu alas ja kiinnitä turvavyösi

Sebastian Fitzekin Ikkunapaikka 7A on lentokoneeseen sijoittuva hyytävä trilleri miehestä, joka joutuu tekemään elämänsä pirullisimman valinnan.

Psykiatri Mats Krüger tietää, että hänen piinaava lentopelkonsa on täysin irrationaalinen. Hän tietää, että lentäminen on yhdeksäntoista kertaa autolla ajamista turvallisempaa. Hän tietää myös, että onnettomuuden sattuessa on tilastollisesti todennäköisintä menehtyä, mikäli istuu paikalla 7A. Tästä syystä Krüger varaa itselleen myös ylimääräisen paikan 7A ja jättää sen tyhjäksi joutuessaan lentämään ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen. Jos kukaan ei istu paikalla, uskoo Krüger lennonkin sujuvan ongelmitta.

Lentokoneen noustua ilmaan Krüger saa kuitenkin hermoja raastavan puhelun. Joku on kidnapannut hänen raskaana olevan tyttärensä ja uhkaa tappaa tämän, ellei Krüger kaappaa konetta ja pakota sitä maahansyöksyyn surmaten kaikki lennolla olijat. Kun kone lähestyy hiljalleen määränpäätään, Mats Krüger joutuu tekemään mahdottoman valinnan.

Jännityksen mestari Sebastian Fitzek tempaisee trillerissä Ikkunapaikka 7A lukijan kilometrien korkeuteen lennolle, jolta selviämisestä ei ole takeita.
Annoin kirjalle 5


 

Viime syksynä ilmestynyt uusin Harry Bosh-kirja äänikirjana 8.11.2021

Bosch ja Ballard kohtaavat Los Angelesin yössä.

Vanha ratkaisematon juttu ei jätä Harry Boschia rauhaan, ja hän murtautuu poliisilaitoksen arkistoon löytääkseen johtolankoja. Yövuorossa työskentelevä konstaapeli Renée Ballard yllättää Boschin itse teosta ja hätistelee miehen ulos – ilman tapauskansiota.

Jokin teinitytön murhassa kiinnittää kuitenkin Ballardin huomion, eikä hän voi jättää tapausta sikseen. Itsepäinen kaksikko päättää napata murhaajan, joka on kulkenut vapaana jo aivan liian kauan.

”Loistava… Yön pimein hetki on nerokas, kiihkeän jännittävä ja hyvin, hyvin synkkä.” – Washington Post

”Connellyn pitkän ja menestyksekkään uran kohokohta.” – Publishers Weekly tähtiarviossaan
Annoin kirjalle 4

4 kommenttia:

  1. Kiitos kirjojen esittelystä. Nämä molemmat kiinnostavat. Hyvää joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kyllä ovat olleet hyviä kaikki ja nyt kokoajan suomennetaan lisää! Hyvä!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.