keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Sofie Sarenbrant: Lepää rauhassa

 


Tämä on poliisi Emma Sköldistä kertovan sarjan ensimmäinen osa (2012), joka vihdoin saatiin myös suomeksi. Tässä tutustutaan Emmaan, jolla ei vielä ole lapsia ja he yrittävät kovasti niitä hankkia.

Poliisi Emma Sköldin ensimmäinen, ennen suomentamaton juttu.

”Sofie Sarenbrant tavoittelee huimaa tahtia ja herkeämätöntä jännitystä kirjoissaan. Jokaisesta luvusta muotoutuu oma cliffhangeriin päätyvä tarinansa...” – Dagens Nyheter

Kuuluisa näyttelijätär löytyy tajuttomana Tukholman ylellisestä Yasuragi-kylpylähotellista. Läheisessä huoneessa makaa iäkäs pariskunta kuolleena. Mikään ei viittaa rikokseen, mutta kun ulkoa kuumasta lähteestäkin löytyy ruumis, kylpylän johdon on myönnettävä, että jotain on tekeillä.

Emma Sköld Nackan poliisista huomaa pian kamppailevansa sekä aikaa että tavallista pirullisempaa murhaajaa vastaan. Lepää rauhassa on Sofie Sarenbrantin suositun Emma Sköld -sarjan aiemmin suomentamaton avausosa. Se esittelee nuoren, kunnianhimoisen naispoliisin, jonka myöhemmistä seikkailuista on tullut suurmenestyksiä Suomessakin.

Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muiden ruotsalaisista jännäreistä tuttujen elämäänsä väsyneiden poliisien välille. Syntyi Emma Sköld, nuori ja kunnianhimoinen naispoliisi. Emma Sköld -sarjasta tulikin heti valtava hitti. Sarenbrantin teoksia on myyty jo kolme miljoonaa kappaletta.

Suosittelen tätä sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos näistä arvioista. Olisin tosi kiitollisit, jos voisit vinkata lisää nautinnollisia (ruotsalaisia) dekkareita Hjorth&Rosenfeldtin ja Denise Rudbergin fanille. Tykkään, kun kirjassa on mukava tasapaino etsivien/poliisien yksityiselämän ja murhajuttutarinan välillä. Eikä saa mennä liian jännäksi!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.