maanantai 7. syyskuuta 2020

Viveca Sten: Kaikessa hiljaisuudessa

Viveca Stenin uutuus ilmestyi viikko sitten, eli 1.9. ja jatkoi näin mahtavaa syksyn uutuuskattausta. Näihin ruotsalaisiin sarjoihin on niin mukava aina palata. Henkilöt ovat tuttuja ja sympaattisia.

Kirja alkaa, kun vastapäätä Nora Lindenin loma-asuntoa olevalla saarella ovat käynnissä maanrakennustyöt ja räjäytysten jälkeen maasta löytyy ilmisen luita. Saari on aiemmin ollut rakentamaton ja luiden ikää voi vain arvella. Poliisina tapausta alkaa tutkia Thomas Andersson, jonka oma lomamökki on myös läheisessä Harön saaressa. Myös Noran on vaikea pitää näppinsä erossa tutkimuksista. 

Poliisit alkavat tutkia aiemmin kadonneita henkilöitä, joilla on yhteyksiä Sandhamin suuntaan. Niitä löytyykin muutama ja pian asiat alkavat näyttää siltä, että kymmenen vuotta sitten kadonnut nainen voisi liittyä tapaukseen. Myös Nora tutkii asioita ja yhdistää taasen samoihin aikoihin kadonneen nuoren tytön tapauksen löytyneisiin luihin. Onko kumpikaan näistä oikea teoria, vai molemmat?

Tätä sarjaa on mukava seurata ja päähenkilöt ovat vuosien saatossa tulleet kovin tutuiksi. Nora on kokenut edellisessä kirjassa dramaattisen tapahtuman ja joutunut jäämään sairaslomalle. Hän näkee edelleen painajaisia ja myös läheiset saavat osansa asioista. Kuitenkin hänen on vaikea purkaa kokemiaan asioita, eikä hän ole niistä puhunut edes psykologille. Toisaalta Thomas on juuri päässyt sinuksi eronsa kanssa ja nyttemmin suhde Eleonoriin on hieman tasaantunut.

Kirjan tunnelma on sekä lämmin että jännittävä. Nora kokee monenlaisia asioita ja hänen pelkonsa tuntuvat käsinkosketeltavilta. Mielelläni jään taasen odottamaan seuraavaa osaa. Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

4 kommenttia:

  1. Multa taitaa puuttua sarjasta vielä nelisen kirjaa, ennen kuin pääsen tähän osaan. Ihanaa, kun on näin monta lukunautintoa vielä edessä =).

    VastaaPoista
  2. Eikös Thomaksen vaimo ollut Pernilla? Mä olen vähän kyllästynyt tähän sarjaan.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.