torstai 3. syyskuuta 2020

Daniel Åberg: Erotetut

 


Daniel Åberg: Erotetut, julkaistu vain digitaalisena kirjana syksyllä 2020. Kirjailija on sama, jonka kirjoittama on Virus-sarja. Äänikirjan pituus on vajaat 13 tuntia ja lukijana toimii Kati Tamminen.

Kirja alkaa, kun pohjoisruotsalaisessa Pajalassa on markkinat. Lisa on vihdoin saanut poikansa taas luokseen kahden vuoden jälkeen. Hän menetti elämänsä hallinnan miehensä jätettyä hänet ja nyt vihdoin poika on taas hänen luonaan. Lisa pyydetään työpaikalle auttamaan kassajärjestelmän ongelmana kanssa, kun pankkiautomaatti räjäytetään. Lisa käy selvittämään tietokoneongelmaa, kun pubiin iskevät ryöstäjät. Tilanne päättyy katastrofiin ja loppujen lopuksi varkaat sieppaavat Lisan pojan.

Mitä Lisa voikaan tehdä pelastaakseen poikansa. Ongelmia tuottaa myös exä sekä tämän uusi vaimo. Miten kaikki asiat voikaan saada selviksi. Ja ilman pojan tapaamisoikeuden menettämistä? Tässäpä ainekset hurjaan seikkailuun Pohjois-Ruotsissa ja Suomenkin puolella. Mukaan liittyy niin malminkuljetusrekkoja, poliisiautoja kuin drone.

Tunnelma on tiivis ja seikkailu on taattu. Periaatteessa teema on aivan uskottava. Joskin rikollisten kytkökset poliisiin vähän arveluttavat. Mukavasti kuitenkin tämän parissa viihdyin ja hyvin jaksoin tämänkin kuunnella. Pidän Åbergin kerronnasta ja aion jatkossakin kuunnella hänen kirjojaan. Seuraavana ilmestyykin kuudes osa Virus-sarjasta.

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville ja annan tälle kirjalle neljä tähteä.

2 kommenttia:

  1. Ihan on uusi tuttavuus minulle. Kiitos jälleen vinkistä. - Mukavaa tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin! Ainakin täällä sää näyttää mukavalta!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.